29.10.2014

Testissä - Denttabs hampaidenpesutabletit

Olen siirtynyt kaikissa osa-alueissa portaittain luonnonkosmetiikan puolelle. Ensin tuli ihonhoito, sitten meikit. Sen jälkeen vaihtui kodin puhdistusaineet ja niin edelleen...
Nyt kun paletti on aikas hyvin kasassa, ajattelin seuraavaksi testata eri hammastahnoja. Olen jotenkin epäileväinen, että toimiiko ne nyt aivan varmasti ja pysyykö hampaat varmasti kunnossa. Itselläni kun ei ole ollut koskaan reikiä koko 28 ikävuoteni aikana, joten pelko on täysin ymmärrettävä. 
Kunnon lueskelun jälkeen, päädyin nappaamaan Hyvinvoinnin tavaratalolta nämä testiin:


Purkki on pikkuinen, jonka sisällä on paljon, paljon pieniä valkoisia tabletteja. Tilattavissa on kahta eri kokoa, joista itse valitsin pienemmän (125 kpl tabuja). Syy, miksi hommasin juuri nämä tabletit oli se, että näissä fluori pysyy parempana kuivan tablettimuotonsa ansiosta ja siksi nämä sisältävät huomattavasti vähemmän kemikaaleja. Lisäksi näiden kerrottiin valkaisevan ja kiillottavan hampaita selluloosan avulla. Tärkein juttu oli se ,että tabletit eivät kuitenkaan hio hampaan kiillettä ja ero oli huomattava normaaliin valkaisevaan hammastahnaan verrattuna.

Pesua ei suositella normaalilla hammasharjalla, vaan suosituksena on joko oma Denttabs-harja tai jokin muu erittäin pehmeä harja. Itselläni on joku marketeista saatava perusharja, joka on extra soft, joten sillä lähti testi pykälään!


Tein kuten ohjeessa neuvottiin. Otin pastillin etuhampaiden väliin ja en meinannut saada sitä pureskeltua millään tahnaksi. onneksi älysin laittaa sen O-mallisesti uudelleen suuhun ja nyt tabletti alkoi murentua. (Tämä vaihe tuntuu todella oudolta, mutta kyllä siihen tottuu.) Siirsin mureskellun tahnan harjaan ja kävin läpi koko suun huolella ja hellästi.


Lopputulos oli uskomaton! Hampaat todellakin olivat käsittämättömän kiiltävät, liukkaat ja näyttivät valkoisemmilta!!! Koko tunne suussa oli raikas minttuinen ja kuin suuhygienistin vastaanoton jälkeen. Ihana puhdas ja raikas suu! Mahtavia pikku nappuloita!


Näitä on tullut käyteltyä tasaisin väliajoin, mutta ovat sen verran tyyriitä, ettei viitsi ihan joka päivä käyttää. Mielestäni yli 10€ hampaidenpesuaineesta on hiukan liikaa... Mutta ehdottomasti tulen hommailemaan näitä aina muiden tahnojen rinnalle, koska rakastan sitä tunnetta joka kerta kun olen näillä hampaani pessyt! 

Suosittelen lämpimästi!!

4 kommenttia:

  1. kuinka noi tabut tehoo tummentumiin? onko kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksistä :) Lupausten perusteella, tablettien sisältämän selluloosan pitäisi poistaa hellävaraisesti värjäymiä. Hampaista tulee todella liukkaat ja kiillotetut, joka taas estää värjäytymien, plakin ja hammaskiven muodostumista jatkossa.
      Omakohtanen kokemus on erittäin positiivinen! Hampaat tuntuvat ja näyttävät niin hyviltä, että suosittelen lämpimästi!!

      Poista
  2. Taidanpa kokeilla mutta ostan tuotteen Saksasta missä paljon halvempaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Juu, onhan noilla pikkupastilleilla hintaa. Mutta kyllähän ne sitten kestääkin suhteellisen kauan, jos ei käytä ainoana puhdistusaineena. Ulkomailla varmasti nämä ovat paljon halvempia, kunhan postikulut eivät pompsauta hintaa turhaan ylös. Itse suosin pelkästään kotimaisia verkkokauppoja :)

      Poista