19.10.2014

Gluteenitonta - Helpot Sämpylät

Tässä jo tovin gluteenittomana heiluneena, on tullut testailtua jos jonkinlaista leipäohjetta. Hyvät ja herkulliset ohjeet ovat olleet kiven alla, mutta nyt löytyi ainakin yksi :) Kiitokset siitä Pörden keittiössä- blogille. Tapani mukaan hieman varioin ohjetta omaan makuuni, mutta tässä se on:


Helpot Sämpylät (9 kpl)

2,5 dl maitoa
1tl psylliumia
1tl suolaa
1,5tl hunajaa
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl tattarihiutaleita
2,5 dl (Dover Farm) vaaleaa leipäjauhoa
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl (Sunnuntai) tummaa jauhoseosta 

Kuumita maito +42 asteiseksi ja lisää psyllum. Anna turvota noin 10 min.
Sekoita suola, hunaja, pellavansiemenet ja tattarihiutaleet. Lisää ensimmäiset jauhot, kuivahiiva sekä margariini. Lisäile toiset jauhot rauhallisesti taikinan joukkoon ja alusta hyvin (itse käytän yleiskonetta). Taikina saa jäädä löysäksi.

Laita pienen taikinakulhon pohjalle noin 1 dl jauhoja ja nostele sinne ruokalusikalla sopivan kokoisia taikinapalleroita. Jauhota kädet ja muotole pallerot kevyesti sämpylöiksi. Anna sämpulöiden kohota 30 min lämpimässä paikassa.

Paista 225 asteessa noin 15 min.


Tässä muutama kuva leipomuksistani:




Kohonneet palleroni :)




Valmiita herkuteltavaksi!


Sämpylät ovat todella pehmeitä, kuohkeita sekä maukkaita! Aikaisemmin en ole saanut näin hyvin kohonneita gluteenittomia sämpylöitä aikaiseksi. Olen niin iloinen , että vihdoin löytyi nopea, helppo ja oikeasti TOIMIVA leipäohje! Testatkaa ihmeessä!


4 kommenttia:

  1. kiitos!! menee heti testiin! tolla ohjeella vois tulla hyvä vuokaleipäkin

    VastaaPoista
  2. Ohje saattaisi hyvinkin sopia vuokaleiväksi, taikina kun jätetään sen verran löysäksi. Jos teet vuokaleivän, kerro ihmeessä kuinka onnistui! :)

    VastaaPoista
  3. hyvin onnistu! tosin jätin osan tummaa jauhoseosta pois että tuli löysempää taikinaa. kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista