Päädyin aina yhtä herkulliseen porkkanakakkuun muffinssimuodossa, nam!
4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl juoksevaa margariinia
6 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl auringonkukansiemenrouhetta
7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
75 g juoksevaa margariinia
3 dl tomusokeria
350 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
Sekoita munat, sokerit sekä rasva hyvin vispilällä sekaisin. Sekoita kuivat aineet erikseen ja lisäile sitä munaseokseen vähän kerrassaan. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi auringonkukkarouhe ja viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 15 isoon amerikanmuffinssivuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 min. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja valmista täyte.
Vatkaa rasva ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri, appelsiinimehu sekä kuoriraaste samalla sekoittaen. Tarkista maku ja koostumus. Pursota tai lusikoi kuorrutetta muffinssien päälle ja koristele esim. auringonkukansiemenrouheella.
Suolaisen vaihtoehdon halusin myöskin väsäillä ja pakastimessa odottelevat sienet saivat vihdoin osansa herkullisessa ja yksinkertaisessa piirakassa. Pohjana toimii kevyt suolainen pohja, johon rasvan tilalla on käytetty avokadoa. Koostumuksesta tuli kokonaisuudessaan ihanan pehmeä, ei liian jämäkkä.
Pohja:
2 pientä avokadoa
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
1 l metsäsieniä
1 sipuli
1,25 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,5 pss juustoraastetta
mausteita maun mukaan
Muussaa avokadot haarukalla muusiksi. Sekoita kananmuna joukkoon ja lisää sekä jauhot että suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen ja esipaista 175 asteessa noin 5 min. Tee sillä aikaa täyte.
Paista sienet ja sipuli pannulla pehmeiksi ja mausta. Sekoita muna, ruokakerma sekä juustoraaste erillisessä kulhossa sekaisin. Asettele sieni-sipulipaistos tasaisesti piirakkapohjalle ja kaada muna-kermaseos päälle. Tarkista, että seos leviää tasaisesti ja ripottele pinnalle vielä hiukan juustoraastetta. Paista 175 asteessa reilu 30 min.
Porkkanakakkumuffinssit (15 isoa)
4 kananmunaa4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl juoksevaa margariinia
6 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl auringonkukansiemenrouhetta
7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
75 g juoksevaa margariinia
3 dl tomusokeria
350 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
Sekoita munat, sokerit sekä rasva hyvin vispilällä sekaisin. Sekoita kuivat aineet erikseen ja lisäile sitä munaseokseen vähän kerrassaan. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi auringonkukkarouhe ja viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 15 isoon amerikanmuffinssivuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 min. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja valmista täyte.
Vatkaa rasva ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri, appelsiinimehu sekä kuoriraaste samalla sekoittaen. Tarkista maku ja koostumus. Pursota tai lusikoi kuorrutetta muffinssien päälle ja koristele esim. auringonkukansiemenrouheella.
Suolaisen vaihtoehdon halusin myöskin väsäillä ja pakastimessa odottelevat sienet saivat vihdoin osansa herkullisessa ja yksinkertaisessa piirakassa. Pohjana toimii kevyt suolainen pohja, johon rasvan tilalla on käytetty avokadoa. Koostumuksesta tuli kokonaisuudessaan ihanan pehmeä, ei liian jämäkkä.
Sienipiirakka
Pohja:
2 pientä avokadoa
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
1 l metsäsieniä
1 sipuli
1,25 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,5 pss juustoraastetta
mausteita maun mukaan
Muussaa avokadot haarukalla muusiksi. Sekoita kananmuna joukkoon ja lisää sekä jauhot että suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen ja esipaista 175 asteessa noin 5 min. Tee sillä aikaa täyte.
Paista sienet ja sipuli pannulla pehmeiksi ja mausta. Sekoita muna, ruokakerma sekä juustoraaste erillisessä kulhossa sekaisin. Asettele sieni-sipulipaistos tasaisesti piirakkapohjalle ja kaada muna-kermaseos päälle. Tarkista, että seos leviää tasaisesti ja ripottele pinnalle vielä hiukan juustoraastetta. Paista 175 asteessa reilu 30 min.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
onpas herkkuja! Taidanpa kokeilla muffinsseja!
VastaaPoistaKiitos kommentista! :) Suosittelen lämpimästi muffinssien tekoa, jos herkkua tekee mieli!
PoistaIhania muffareita!! se mömmö päällä ihan ykköstä! nyt sain sen ohjeen, kiitos! koskas kirjoittelet kosmetiikka juttuja?
VastaaPoistaKiitos ja kiva että maistui! Kosmetiikkajuttuja on tulossa varmastikin lähiaikoina :)
Poistasienipiirakka oli tosi hyvää!! avokaado tosi hyvä idea käyttää pohjataikinassa rasvan tilalla. kiitos kivoista juhlista!
VastaaPoistaKiitos kommentista! Ja kiva että tykkäsit :) Avokado on todella mainio vaihtoehto rasvan sijasta, se käy niin makeisiin kuin suolaisiinkin taikinoihin. VinkVink: Makea piirasohje avokadolla on tulossa piakkoin, kunhan saan ohjeen hiottua lopulliseen muotoon :)
Poista