Torttujen ohje on mukailtu Pörden keittiössä-blogista.
Gluteenittomat Runebergin tortut (12kpl)
1 kananmuna1,5 dl fariinisokeria
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 dl rouhittuja auringonkukansiemeniä
1,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita/ juoksevaa margariinia
Kostutus:
0,5 dl lämmintä vettä
2 tl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Päälle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
2 tl vettä
Vatkaa fariinisokeri ja muna vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää muna-sokerivaahtoon ensin maito, sitten kuivat aineet ja viimeiseksi rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annostele muffinssivuokiin/peltiin ja paista 225 asteessa 15-20 min.
Kostuta tortut vesi-sokeri kostukkeella. Anna hieman vetäytyä. Toista tarvittaessa.
Sekoita tomusokeriin muutama lusikallinen vettä ja sekoita voimakkaasti. Kuorrute saa olla paksua.
Laita hilloa tortun päälle ja pursota kuorrutetta hillon ympärille. Herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti