Omistan äitin vanhan ohjeen, joka on perus vehnäjauho-versio. Kiertelin netin viidakossa gluteenittomia versioita katselemassa, mutta äitin ohje veti pisimmän korren. Muunsin vain jauhot gluteenittomiksi ja ei muuta kun leipomaan :)
Gluteenittomat Mokkapalat (pellillinen)
2 kananmunaa2 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
150 g juoksevaa margariinia/ sulatettua voita
1,5 dl maitoa
4,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
3,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl sulatettua voita/ sulatettua juoksevaa margariinia
4 rkl kuumaa kahvia
Lisäksi:
gluteenittomia koristeita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva ja maito varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilää apuna käyttäen taikinan sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina syvälle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Paista 175 asteessa noin 15 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi massaksi ja kaada pohjan päälle. Lopuksi koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti