31.1.2015

Ruoka - Ruoantähteistä herkkuateria

Tuli tässä taannoin keitettyä vähän turhan paljon riisiä. Kippasin vain summanmutikassa riisejä kattilaan ja sitä tulikin suurperheelle sopiva määrä. Sillä erää sitä ei kuitenkaan ollut kuin yksi henkilö syömässä, joten ylimääräistä tuli astetta enemmän. Koira sai siitä oman osansa, mutta lopusta piti keksiä jotain. Kuten tapoihini kuuluu, kaappien kova kaahiminen alkoi ja materiaalit löytyi seuraavaan herkulliseen annokseen:



Katkarapu-kasviscurry kaikista kaapin lopuista (2 reilua annosta)

                                                                        
                                                 1/2   pussi       pakaste katkarapuja
                                                 1/3   pussi       pakaste parsakaalia
                                                 1/3   pussi       pakaste kukkakaalia
                                                 1/2                  sipuli
                                                 2      rkl           aurinkokuivattua tomattia
                                                         loraus      ruokakermaa
                                                 1-2   tl             currya
                                                                        suolaa/sitruunapippuria/muita mausteita 
                                                                        oman maun mukaan 
                                                                        valmiiksi keitettyä riisiä (eilistä)



Lorauta oliiviöljyä/sitruunaoliiviöljyä (60/40) wokkipannuun. Kypsennä pilkottua sipulia, kukka- sekä parsakaalia pannulla noin 5 min. Lisää aurinkokuivattu tomaatti sekä riisi. Sekoittele ruokaa vähän väliä, että riisi lämpiää tasaisesti ja kasvikset kypsyvät kunnolla. Kun kaikki on valmista, lisää sulatetut katkaravut, lurauta joukkoon hieman ruokakermaa, sekä lisää mausteet. Herkuttele! 





Näppärä ja herkullinen ruoka! Valmistuksessa ei mennyt kuin pieni hetki ja vatsan sai kunnolla täyteen. Tässä sapuskassa on se hyvä puoli, että tähänhän käy kaikki, mitä kaapista löytyy. Variaatioita löytyy niin monia, että se maistuu joka kerta erilaiselta :) Ja tärkein juttu on se, ettei tarvitse mitään ruokaa heittää pois. Itse kun en koskaan mittaile riisiä, niin sitä tulee yleensä aina liikaa. Nyt on ainakin yksi ruoka, jolla saa senkin jämät tuhottua parempiin suihin! :)




Onko sinulla joku ruoantähteistä koottu bravuuri?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti