13.1.2015

Uuden Vuoden Lupauksia - Osa 2

Kun ensimmäinen uuden vuoden lupaus eli vedenjuonti oli tehty, päätin luvata myös jotain muuta tälle vuodelle. Sen pitäisi ehdottomasti liittyä jollain tavalla käsillä tekemiseen, sen olin päättänyt.

Olen jo pitkään käynyt lueskelemassa eri käsityöblogeja ja ihastellut niitä taitavia ihmisiä, jotka tekevät kaikkea ihanaa ja kaunista käsillään. Sieltä sitten bongasin "lankalaihis"-nimikkeen ja siitä alkoi kunnon tutkiskelu. Tässä voisi olla ideaa.

Ideana on siis punnita kaikki langat mitä löytyy ja tehdä jokin tavoite siitä kuinka paljon ollaan "laihdutettu" vuoden loppuun mennessä. Kaikesta pidetään kirjaa ja sitä kautta pystyy seuraamaan, miten tehdyt työt valmistuu ja kuinka uusien lankojen hankinta vaikuttaa lopputulokseen.
Tästä innostuneena, päätin ilmoittautua haasteeseen mukaan Näppituntuma-blogissa.

Punnitsin into piukeena viikonlopun aikana kaikki lankani, joita sitten olikin 4 104 grammaa! Nyt kun olen hiukan mietiskellyt, olen päättänyt, että puolet saa lähteä, eli -2kg on tavoitteena! Määrä tuntuu kamalalta, mutta onneksi omistan aikas monta täyttä kerää, joista on helppo kehitellä kaikenlaista. Mutta sitten kun kurkkasin ihanan lankakorini pohjalle, sieltä tulvi pienen pieniä lankanyttyröitä herraties miltä vuosikymmeniltä. Keräsin kaikki pikkuiset ihanat palleroiset kasaan, purin kerät, mittasin puoliksi ja kerin jälleen uudelleen.
Siinä oli hommaa kerrakseen, mutta nyt ei tarvitse miettiä, riittääkö molempiin sukkiin samanlaiset raidat vai ei, kaikki on jaettu nätisti puoliksi. Ei muuta kun pistää menemään vaan! Ja näistä pikku nyttyröistähän alkoi valmistumaan tällaista sekameteliä:Jämälankaylipolvensukat :) Tulipa mahtava sanahirviö! Eli suomennettuna erittäin pitkät villasukat kaikista mahdollisista langanlopuista. Nyt sukkia on kudottu jo reilut 20 cm (kuvassa mitta 12cm). Onhan ne ihanan piristävän näköiset epätasaisine raitoineen ja mielenkiintoisine väriyhdistelmineen :) Näistä tulee varmasti yhdet lemppareistani, kunhan joskus saan ne valmiiksi. Ohjeen nappasin Pirkka.fi-sivuilta. Näihin pitäisi saada 300g lankaa kulutettua, joten laihiskin saisi hyvän startin.

Siihen vielä päälle tämä pieni näperrykseni, jonka sain vihdoinkin valmiiksi:


Poikien tumput kudottu kaksinkertaisesta 7-veljeksestä. Silmukoita pistin 28. Saa nähdä kenelle nämä tekeleet ovat sopivat, mutta eiköhän tästä lähipiiristä joku sopiva yksilö löydy :) 

Näillä tumpuilla saan aloitettua lankalaihikseni -70 grammalla!! Jeee!!
Oletko sinä tehnyt jotain uuden vuoden lupauksia? 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kannustuksesta! Tiedän, että se tulee olemaan kovaa hommaa, mutta asenne on ainakin kohdallaan! Nyt kun vaan pitää motivaatiota yllä erilaisilla projekteilla, niin eiköhän miinuksella pysytä :)

      Poista