22.1.2015

Gluteenitonta - Vispipuuro

Viime viikonloppuna teki jotain hyvää, mutta kevyttä mieli. Olen kuitenkin ollut koko tammikuun herkkulakossa, joten mitään sellaista ei sallittu. Kurkistelin kuiva-aine kaappiin ja yritin sieltä luoda jotain herkkua mieleen... ja sitten sytytti; Haluan vispipuuroa! Mummon tekemä vispipuuro on maailman parasta mitä tiedän. Itse en kuitenkaan koskaan saa siitä sellaista ihanan kuohkeaa ja pehmeää, vaikka mitä teen. Olen saanut muutamia vinkkejä urkittua mummolta, joten nyt oli taas aika testata, onnnistuisinko vihdoinkin yrityksessäni.
Siinä vaiheessa tajusin, että en ole koko gluteenittomalla ruokavaliollani tehnyt kertaakaan vispipuuroa, joten onnistumisen mahdollisuus pieneni huomattavasti. Ajattelin jo heittää pyyhkeen kehään ja luovuttaa, mutta päätin olla rohkea ja kokeilla, mitä tuotoksestani tulisi.

Ja tässä on herkullinen lopputulos:


Vispipuuro (neljälle)

                                                              1 l          vettä 
    3,5 dl    pakastepuolukoita
                2 dl       Farina karkeaa riisijauhoa
      1 dl       sokeria/hillosokeria

         Vatkaukseen:
                    hieman hillosokeria


Lisää vesi ja puolukat kattilaan. Anna niiden kiehua noin 10 min. Lisää riisijauho koko ajan tehokkasti sekoittaen. Anna puuron porista kattilassa 10-15min, välillä sekoitellen. Tarkista, että puuro on kypsää ja lisää sokeria sekä hillosokeria (itse laitoin noin 50/50). Tarkista vielä maku, että makeus on riittävä ja anna puuron jäähtyä kunnolla viileäksi.

Vatkaa puuro kunnolla sekaisin sähkövatkaimella. Ripauttele hieman hillosokeria puuron joukkoon ja vatkaa sen jälkeen kunnolla kuohkeaksi. Pistä puuro jääkaappiin tekeytymään  hetkeksi ja herkuttele kylmän maidon kera! 


Puurosta todellakin tuli kuohkeaa ja herkullista! Mitään eroa ei huomannut, oliko se mannaryyneistä vai riisijauhosta. Siitä olen todella yllättynyt. Ensimmäistä kertaa sain noin kuohkeaa puuroa tehtyä, ja sekin oli sitten gluteenitonta! :) Kaikki meni siis täysin nappiin!

Kun kaikki oli syöty, tuli toive heti seuraavana päivänä, että voisi tehdä uudestaankin lähiaikoina.... eli maistui muillekin kuin minulle ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti