26.2.2017

Avril - Le Mascara

Ranskalaisen Avrilin mascarat ovat herättäneet paljon mielenkiintoa täällä minunkin blogissani ja koska vaihtoehtoja Avrililla on kaksi, päästetään nyt vielä arvostelematon, Le Mascara, eetteriin.

Le Mascara poikkeaa Volume-versiosta INCIn perusteella reilusti ja kyseessä on siis aivan oma tuotteensa, eikä mikään pieni ainesosaerolla varustettu ripsari. Luomuosuudet näiden kahden välillä ovat yllättävän kaukana toisistaan, Le Mascarassa on 19,9% luomua kuin Le Volumessa vastaava määrä on 62,73%. Eroja siis todellakin löytyy.

Le Mascaran koostumuksessa on ripsiä hoitavia öljyjä, kuten marulasiemenöljyä sekä auringonkukkaöljyä. Lisäksi INCIstä löytyy niin karnaubavahaa, vadelmavettä kuin orkidean kukkauutetta.


Ulkoasu on hyvin pelkistetty ja yksinkertainen, ilman turhia krumeluureja. Musta hylsy, jossa valkoisella logot ja tekstit. Sopii omalle silmälleni vallan mainiosti. Ekologisuuskin on otettu pakkauksissa huomioon ja ylimääräisiä pahvihylsyjä ei ripsivärin päällä tule, joka on mielestäni erittäin hyvä asia.

 
Harja on aivan perusmallinen pötkö, mutta omassa käytössäni olen tykännyt tästä harjasta kovasti. En ole missään vaiheessa kaivannut mitään erikoismuotoiluja. Hyvin olen saanut väriä niin ulko- kuin sisänurkkiinkin. Hylsyn vetoisuus on 9 ml, säilyvyysaika 6 kuukautta ja ECOCERT-sertifikaatti komeilee putkilon takaosassa.

Le Mascara on erittäin syvän mustan sävyinen, massa on sopivan paksua, joka kerrostuu hyvin, tekemättä kuitenkaan klimppejä. Tuoksu on erittäin mieto, lähes tuoksuton, samanlainen kuin Le Volumessa.


Yhdellä kerroksella saa hyvin kevyen ja luonnollisen jäljen aikaiseksi. Ripsissäni on tosiaan ollut melkoinen karvalähtöaika käynnissä, joten koloja ei yhdellä kerroksella peitettyä saa. Le Mascaraa ei tarvitse sutia puolta tuntia saadakseen tällaista tulosta, vaan olen vain mennyt kertaalleen ripset läpi ilman suurempia hinkutuksia.


Tässä on sitten se oma peruslookini, eli kaksi kerrosta. Ripset ovat ryhdikkäät, näyttävät ja paakuttomat. Pituutta saa kerrostamalla ja tuuheuttakin on mielestäni aivan tarpeeksi (ottaen huomioon tämän hetkisen sulkasato-tilanteeni). Kestää koko päivän ja ei varisemisongelmia.



Taivutus pysyy hyvin Le Mascaralla ja omien "mittauksien" mukaan mitään suoristumisefektiä ei tapahdu maskaran levityksen jälkeen. Ja tämä on taivutusaste vielä illalla, kun on meikinpoiston aika.

Tässä vielä vertaukseksi molemmat Avrilin ripsivärit rinnakkain aseteltuna:

 Le Mascara                                                                 Le Volume
 
Le Mascara                                                          Le Volume


Omat päätelmät ovat Le Mascarasta sellaisia, että yksi parhaimmista maskaroista, mitä olen tähän mennessä luonnonkosmetiikan saralla kokeillut. Taivutuksen pito on ykkösluokkaa, kuin myös pysyvyys sekä levitys. Oikeastaan ainut ominaisuus, missä Le Mascara jää Volumelle on juurikin se volyymi. Ero ei ole iso, mutta kuitenkin suht selkeästi havaittavissa kun kuvat on laitettu rinnakkain.

Kaiken kaikkiaan, minulle on oikeastaan ihan sama, kumpi ripsari aamulla käteeni osuu, laitan aina sitä. Jälki on priimaa, kestävyys huippuluokkaa ja näyttävyyttä tulee tarpeeksi omaan makuuni. Kun tähän vielä pamautetaan erittäin edullinen 12,90 € hinta, eihän tämä saa muuta kuin tällaisen ripsivärifriikin suupielet väkisinkin kohti korvia :) Suuri suositus!

Osta omasi täältä:

House Of Organic, 12,90€

1 kommentti: