Porkkanakakku (24cm vuoka)
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2 dl voisulaa/ juoksevaa margariinia
3 kananmunaa
3 dl porkkanaraastetta ( 2 isoa porkkanaa)
Kuorrutus:
50 g pehmeää voita
75 g Philadelphia- tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Päälle:
auringonkukansiemenrouhetta/
pähkinärouhetta
Tämän kakun tekemiseen et tarvitse lainkaan vatkainta.
Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ensimmäiseksi voisula, sitten kananmunat ja viimeiseksi porkkanaraaste. Sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. Anna kakun "huilata" hetki ennenkuin kumoat sen. Anna jäähtyä kunnolla ja tee kuorrutus.
Vatkaa vatkaimella tuorejuusto ja voi sekaisin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon ja vatkaa kunnolla tasaiseksi massaksi. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Nauti!
Kakun päälle tein auringonkukansiemenistä rouhetta, kun meillä asustelee pähkinäallergikko. Mielestäni ne toimivat erittäin hyvin pähkinän korvikkeena. Pistin sauvasekoittimen lisäosalla (pikkusilppurilla) siemenet rouheeksi käden käänteessä.
Kakusta tuli ehdottomasti, jälleen kerran, mahtava kahvipöydän herkku ja kuten meillä, viikonlopun jälkiruoka. Helppo, nopea ja herkullinen! Suosittelen lämpimästi :)
Näyttääpä mehevältä!
VastaaPoistaKiitos kommentista! Kakusta tuli todella mehevä ja kuohkea. Mukava purutuntuma tuli kuitenkin kun sekoittelin hieman tummia ja vaaleita jauhoja sekaisin. Suosittelen testaamaan :)
Poista