25.1.2015

Gluteenitonta - Porkkanakakku

Meillä syödään todella harvoin ruuan päälle jälkiruokaa. Eilen päätin kuitenkin repäistä ja tutkiskelin kaapin sisällön tarjontaa. Oli porkkanoita, jauhoja, tuorejuustoa, munia, ym, joten jälkkäri oli selvä, se tulisi olemaan porkkanakakku! Selailin monia, monia eri porkkanakakun ohjeita ja niistä sitten kehittelin oman versioni, josta tuli äärimmäisen maukas:


                                                        Porkkanakakku (24cm vuoka)


                                                            0,5 dl    fariinisokeria
                                                            0,5 dl    sokeria
                                                            1    dl    ruokosokeria
                                                            2    tl     leivinjauhetta
                                                            1    tl     kanelia
                                                            2    tl     vaniljasokeria
                                                            1,5 dl    vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
                                                            2,5 dl    tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
                                                            2    dl    voisulaa/ juoksevaa margariinia
                                                            3           kananmunaa
                                                            3    dl    porkkanaraastetta ( 2 isoa porkkanaa)


                                                            Kuorrutus:
                                                            50   g    pehmeää voita
                                                            75   g    Philadelphia- tuorejuustoa
                                                            2     dl   tomusokeria
                                                            1,5  tl    vaniljasokeria

                                                            Päälle:
                                                            auringonkukansiemenrouhetta/
                                                            pähkinärouhetta



Tämän kakun tekemiseen et tarvitse lainkaan vatkainta.

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ensimmäiseksi voisula, sitten kananmunat ja viimeiseksi porkkanaraaste. Sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. Anna kakun "huilata" hetki ennenkuin kumoat sen. Anna jäähtyä kunnolla ja tee kuorrutus.

Vatkaa vatkaimella tuorejuusto ja voi sekaisin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon ja vatkaa kunnolla tasaiseksi massaksi. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Nauti!








Kakun rakenne on ihanan pehmeä ja kuohkea, vaikka takinan tekoon ei vatkainta tarvita. Kuorrutuksen nappasin netistä jostain blogista, jota en tajunnut laittaa ylös. Mielestäni koostumus on hiukan liian rasvainen, joten muokkasin sitä hieman. Alkuperäisen ohjeen mukaan tehdessäni kuorrutusta jäi puolet käyttämättä ja maku on todella rasvainen. Ohjeessa oli rasvan ja tuorejuuston määrä sama. Muokkasin sitä siis hieman pienemmäksi ja vähärasvaisemmaksi. En sitä kyllä testannut tarvikkeiden loputtua kesken, mutta uskon vahvasti, että se on hyvää.

Kakun päälle tein auringonkukansiemenistä rouhetta, kun meillä asustelee pähkinäallergikko. Mielestäni ne toimivat erittäin hyvin pähkinän korvikkeena. Pistin sauvasekoittimen lisäosalla (pikkusilppurilla) siemenet rouheeksi käden käänteessä.


Kakusta tuli ehdottomasti, jälleen kerran, mahtava kahvipöydän herkku ja kuten meillä, viikonlopun jälkiruoka. Helppo, nopea ja herkullinen!  Suosittelen lämpimästi :)





2 kommenttia:

  1. Näyttääpä mehevältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kakusta tuli todella mehevä ja kuohkea. Mukava purutuntuma tuli kuitenkin kun sekoittelin hieman tummia ja vaaleita jauhoja sekaisin. Suosittelen testaamaan :)

      Poista