Helpot Sämpylät (9 kpl)
2,5 dl maitoa
1tl psylliumia
1tl suolaa
1,5tl hunajaa
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl tattarihiutaleita
2,5 dl (Dover Farm) vaaleaa leipäjauhoa
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl (Sunnuntai) tummaa jauhoseosta
Kuumita maito +42 asteiseksi ja lisää psyllum. Anna turvota noin 10 min.
Sekoita suola, hunaja, pellavansiemenet ja tattarihiutaleet. Lisää ensimmäiset jauhot, kuivahiiva sekä margariini. Lisäile toiset jauhot rauhallisesti taikinan joukkoon ja alusta hyvin (itse käytän yleiskonetta). Taikina saa jäädä löysäksi.
Laita pienen taikinakulhon pohjalle noin 1 dl jauhoja ja nostele sinne ruokalusikalla sopivan kokoisia taikinapalleroita. Jauhota kädet ja muotole pallerot kevyesti sämpylöiksi. Anna sämpulöiden kohota 30 min lämpimässä paikassa.
Paista 225 asteessa noin 15 min.
Tässä muutama kuva leipomuksistani:
![]() |
Kohonneet palleroni :) |
![]() |
Valmiita herkuteltavaksi! |
kiitos!! menee heti testiin! tolla ohjeella vois tulla hyvä vuokaleipäkin
VastaaPoistaOhje saattaisi hyvinkin sopia vuokaleiväksi, taikina kun jätetään sen verran löysäksi. Jos teet vuokaleivän, kerro ihmeessä kuinka onnistui! :)
VastaaPoistahyvin onnistu! tosin jätin osan tummaa jauhoseosta pois että tuli löysempää taikinaa. kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHieno homma! Mahtavaa! :) Täytyy itsekin testata!
Poista