28.10.2016

Miesten nilkkasukat

Näiden sukkien lanka on ollut marinoitumassa lankakasassani jo monia vuosia, en edes tiedä kuinka monta. Muistelisin ostaneeni tämän silloin kuin Novita alkoi valmistamaan raitalankoja. Jotain pientä muistan tehneeni tuosta kerästä silloin, mutta mitään tarkempaa muistikuvaa ei ole. Loput langasta olin kerinyt isoksi palleroksi odottamaan vuoroaan. Ja nyt oli hyvä aika sen palleron poistua.


En ollut varma, riittääkö lanka miesten sukkiin, mutta päätin lähteä koittamaan onneani. Olihan noita muitakin jämälankoja vielä tuolla jemmassa sen verran, että tarvittaessa voisin jeesata niillä sukat loppuun. Purin koko hirvittävän ison lankapalleron ja jaoin sen puoliksi niin, että raidat mätsää. Tuo kerien purku ja jakaminen on sitten niin hullujen hommaa, että aina ihmettelen, miksi teen sen. Mutta pieni perfektionistin ääni sisälläni käskee tekemään niin, en pysty tekemään toisin. Minkäs sitä itselleen mahtaa :)

Mutta tosiaan, kärjestä aloitin ja silmukoita oli 52. Kantapäänä jälleen tiimalasi, joka on langansäästömielessä erittäin hyvä vaihtoehto. Kantapään jälkeen paukutin perus 2o-2n-joustinta varteen niin pitkälti kuin lankaa piisasi ja loppuun joustava päättely. Ihan perusmeininki siis.

Sukkien painoksi tuli 71 grammaa ja jälleen kopastani poistui yksi monia vuosia pyörinyt, epämääräinen lankakerä. Ihanaa, lankalaihis edistyi jälleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti