21.10.2016

Ruttuvarsisukat


Vielä oli lankakokoelmassani yksi kokonainen lankakerä. Novitan Nalle luontopolku-lanka kantoi tätä kunniaa, jonka päätin hävittää iloisin mielin marinoitumasta. Mallia mietin, että minkäslaiset sukkaset tästä langasta tekisi ja koska ruttuvarret olivat niin hupaisat tehdä, päädyin niihin. Homma starttasi lankakerän purkamisella, jakamisella kahtia ja varmistamalla identtiset lankajuoksut molempiin sukkiin.

Aloitin sukat kärjestä, silmukoita 60 ja kantapääksi valikoitui tiimalasi. Se on niiiiin mukava ja nopea tehdä :) Kurttuosuuden tein jaolla 10 krs sileää ja sitten kurttaus 9 krs alemman kanssa, aina viiden silmukan sykleissä. Tätä mallikertaa tein 7 kertaa ja loput langasta kudoin normaalia 2o-2n-joustinta. Joustavat päättelyt lopuksi ja valmista tuli! Lankaa kului pientä värientasoitusnöttöstä vaille koko kerä, eli 97 grammaa ja jälleen tuli hieman keveämpi olo lankalaihiksen suhteen.

Jostain syystä näiden sukkien teko kesti monta kuukautta, toinen sukka oli valmis alta aikayksikön, mutta toisen sukan varsi otti oman aikansa valmistuakseen. Nyt on kuitenkin kaikki kunnossa ja sukat odottavat tulevaa, vielä tuntematonta, omistajaansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti