23.10.2016

Nurmilintu (Sandnes Garn)


Ystäväni pyysi minulta, että tekisin hänelle jonkunlaisen huivin. Hän oli ihastunut aiemmin tekemääni nurmilintuun niin, että sellainen olisi suurena toiveena. Minähän tietystikin suostuin pyyntöön ja lankaakin löytyi valmiiksi mieluista, Sandnes Garnin mandarin petit. Lanka on aivan ihanan pehmeää 100 prosenttista puuvillaa, joka vaan paranee käytössä.

Hihat heiluivat ja tein huivia innoissani toiseen pitsiosuuteen saakka vaivatta. Sitten tapahtui. Olin onnistunut tekemään jonkun aivan hämärän virheen heti kai ensimmäisen 6-kerroksisen pitsiosuuden jälkeen. Silmukkaluku täsmäsi, mutta kuvio meni aina aivan pipariksi kun tein sitä muutaman kerroksen eteenpäin. Tein kaiken mahdollisen yrityksen, ettei olisi tarvinnut purkaa, mutta koska homma kusi pahanpäiväisesti, päädyin siihen, että ei ole muuta mahdollisuutta. Kuviossa on sen verran mukavasti langankiertoja, joten koin helpoimmaksi purkaa koko pitsiosuuden, vaikka ensimmäiset 6 krs olikin ihan ok. Näin pystyi varmistamaan, ettei mitään epämääräisiä kuvioita päässyt syntymään enää uudelleen.


Keskityin hommaani paremmin kuin koskaan ja sain pitsit onnistumaan täydellisesti ja loppuhuivi valmistuikin muutamassa illassa. Päättelyn kanssa en tajunnut yhtään, mitä ohjeessa tarkoitettiin, mutta onneksi löysin Silmukoilla-blogin kautta apua ja hyvän ohjevideon päättelyn tekoon. Kun vain näin videon, tajusin samantien mistä oli kyse. Kirjoitettu ohje on niin eri juttu kuin kunnon visuaalinen esitys.

Lankaa kului 110 grammaa ja jälleen sain lankakoppaan lisää tilaa.... Kädentaidot messut kun ovat jo kuukauden päässä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti