29.4.2016

Gluteeniton Minttusuklaa-Juustokakku (ilman liivatetta)

Näin vapun kunniaksi julkaistaan välillä hieman herkuttelujuttuja :) Syntymäpäivilleni halusin kokeilla jotain uutta. Liivatteettomat juustokakut ovat kiven alla, joten pistin omat leipomistaitoni koetukselle ja kehittelin tämmöisen ihanan herkun, joka on helppo ja nopea tehdä sekä maistuu varmasti kaikille suklaan ystäville!


Gluteeniton Minttusuklaa-Juustokakku (ilman liivatetta)

                                           
                                             Pohja:
                                             200 g      gluteenittomia suklaakeksejä
                                             100 g      voita
 
                                             Täyte:
                                             2,5  dl     vispikermaa
                                             1     prk   Valion maustettua minttusuklaarahkaa
                                             1     prk   Valion Viola suklaatuorejuustoa
                                             1     levy  tummaa mintulla maustettua suklaata
 
 
Murskaa keksit hienoksi. Kaada sekaan sulatettu voi ja sekoita pohjataikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita myös reunoille leivinpaperista suikaleet, jotta kakku irtoaa vuoasta helposti. Painele pohja tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
 
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maustettu rahka varovasti vatkaten kerman sekaan ja sen jälkeen tee samoin tuorejuuston kanssa. Sulata puolikas suklaalevy. Lisää suklaa hieman jäähtyneenä täytteeseen, varovasti ohuena nauhana ja samalla kevyesti vatkaten. Rouhi toinen puolikas suklaalevystä ja sekoita se tasaisesti massaan esim lusikalla. Ota pohja jääkaapista ja levitä täyte pohjan päälle. Kopauttele vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät ja täytteestä tulee tiivis ja tasainen. Laita kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä rauhassa, mielellään yön yli.
 
Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele!
 

 
Kakusta ei tule kamalan korkea, joten jos haluat voit tehdä täytteen kaksinkertaisena, jolloin kakusta tulee huomattavasti näyttävämpi. Tässä kakussa, pohjassa oli vain 150 g keksejä, josta tuli aikas ohut, joten tuo 200 g on varmasti parempi vaihtoehto, ellei pidä ohuesta keksipohjasta. 
 
Kakku on erittäin täyteläinen ja jo pienikin pala tyydyttää kovimmankin makeannälän. Tosin, tämä kakku ei ole mikään ällömakea, koska sokeria ei lisätä missään vaiheessa, vaan kaikki maku tulee täyteläisestä tummasta suklaasta sekä mintun vivahteesta. Makupari, josta minä erityisesti pidän :)
 
Koristelut kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, sillä omat koristelupastillini alkoivat heti liukenemaan kakun päälle kun hetken olivat asettuneet aloilleen. Alkuperäinen suunnitelmani oli yrittää tehdä kakun päälle kauniita ananaskukkia tuoreesta ananaksesta, mutta kaupassa oli niin raakoja ananaksia, että piti tyytyä hätäratkaisuun. Tokikin, minttusuklaiset pastillit kävivät kakun kanssa erittäin hyvin yksiin :) Tällä kertaa ei siis se kaikista kaunein koristelu, mutta makuhan se on se tärkein asia!
 
 
 
!!!HUOM! Päällä olevat mariannekuulat sekä ranskan pastillit eivät ole 100 % gluteenittomia, vaan molempien pakkauksissa lukee "saattaa sisältää vehnää"!!!!
 
 
 

Herkullista Vappua Kaikille!!!

 

2 kommenttia:

  1. Tuo näyttää enemmän kun hyvältä!NAM!!!

    VastaaPoista