21.4.2016

Korvapipo ja kauluri x2

Lankalaihistani eteenpäin viemiseksi, olen kehitellyt paljon kaikkia ideoita (kuten tiedätte). Tällä kertaa suunnitelmien toteutukseen toimi vaaleasävyiset sininen ja vihreä akryylilanka, jotka olivat täysin koskemattomia keriä. Nämäkin olivat lahjoituslankoja.

Sävyt eivät olleen ihan "mun juttuni", joten ei muuta kun miettimään sopivan ikäisiä poikia lähipiiristä, joita nämä sävyt saattaisivat miellyttää.... ja kummipoika veljineen tulivat sopivasti jälleen mieleeni, joten he ovat jälleen hyviä uhreja omille pikku tekeleilleni! :)

Lankoja oli vain molempia värejä yhdet, 100 gramman kerälliset, joten tuotokset eivät voineet olla suuria. En oikein tiennyt heidän tämän hetkisestä tarpeestaan, mutta heillä on ollut sitkeät flunssat ja influenssat kaverina tänä keväänä, joten kunnolla korville tulevat kevätpipot eivät varmaankaan olisi pahitteeksi!

Löysin netin syövereistä  Estival-blogin pitäjän erittäin hyvän ja simppelin korvapipo-ohjeen. Ohje oli todella helppolukuinen ja näppärän oloinen, joten pistin akryylilangan kulkemaan kaksinkertaisena ja pistin menemään. Ohje oli sen kätevä, että mitään ylimääräisiä laskelmia ei tarvittu korvaosuuden jälkeen ja pipot valmistuivat kuin itsestään. Montaa iltaa ei näiden parissa tarvinnut istua!


Ohjeessa oli lopuksi virkattu reunus pipon alareunaan, jonka itse toteutin mustalla heijastinlangalla tässä sinisessä versiossa. Päälle tein ison tupsun, jotta lapsosten liikehdintä näkyisi iltahämärissä joka suunnasta, sen verran vauhdikkaista yksilöistä on kyse!

Langat olivat Madate Tricoten super babya ja tein molemmat pipot 5 mm pyöröllä. Virkatun reunan ja tupsun tein siniseen pipoon mustasta Novitan heijastinlangasta ja vihreään  neon vihreästä Schachenmayrin vastaavasta, koukkuna toimi 5 mm koukku.

Lankoja jäi jonkin verran jäljelle, joten päätin vetäistä loppulangoista jonkin sortin kaulurit, niin pysyy poitsujen kaulatkin suojassa vielä petollisen kylmiltä kevättuulilta ja tuiskuilta.

Kauluriin sovelsin eri ohjeita, mutta lyhykäisyydessään se meni näin: tein joustinneuletta noin 8 cm kaksinkertaisella langalla. Sen jälkeen jatkoin sileää neuletta vain yhdellä langalla ja tein lisäykset jokaiseen oikeaan silmukkaan. Kudoin 3 kerrosta ja tein lisäykset nyt jokaisen nurjan silmukan kohdalle. Tämän jälkeen kudoin sileää niin pitkälle kuin lankaa piisasi, päättelin ja virkkasin vielä "saman sarjan" luomiseksi heijastinlangalla reunan.

Kalurissa joustinosuuden tein 5 mm pyöröllä ja sileän osuuden 4 mm pyöröllä. Virkkausosuudet tein samalla 5 mm virkkuukoukulla kuin pipoissakin.

Jostain syystä vihreän pipon ja kaulurin kuva on hävinnyt koneeltani jonnekin, joten sitä en pysty nyt esittelemään... Olenkohan vahingossa poistanut sen??!!! No kuitenkin, mallit ovat täysin samat, pipo vain oli vaalea mintun vihreä ja heijastinlanka oli kirkasta neon vihreää.

Lankaa kului näihin molempiin yhteensä 249 grammaa ja pari kerää hävisi jälleen lankakoppani uumenista! JEAH!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti