2.4.2016

Kuplasukat

Nämä ovatkin olleet jo jonkin aikaa valmiina. Ennen jo kevätkalenterisukkia. Alun perin aloitin tekemään eräitä kirjoneulesukkia novitaknits.com-sivustolta, mutta vaaksan verran varsia tehneenä, ne näyttivät jotenkin tylsiltä. Samoihin aikoihin sain ihanan muistutuksen sähköpostiini kuplaneuleesta ja siitähän se idea syntyi! Purin mälsän näköiset sukanvarret ja aloitinkin varpaista päin nämä uudet sukantekeleet.


Silmukoita pistin 52 ja 4mm sukkikset hoitivat työt. Ajattelin kuplaneuleen vetävän sukkaa vähän kasaan, mutta näin ei käynyt. Liian suuret ne eivät ole, mutta hieman väljemmät kuin mitä normaalisti teen.

Opettelin myös ihan uutena juttuna tekemään tiimalasikantapään, joka oli varsin mukava tuttavuus, nopea ja helppo tehdä. Plussaa tiimalasikannalle siitä, että kuvioneule pysyy muuttumattomana, koska kantapäätä varten ei tarvitse tehdä yhtään lisäyksiä. Mitään uudelleen laskemisia ja kehitelmiä ei siis tarvita. Tätä tulen varmasti käyttämään tulevaisuudessa kirjoneulesukkia tehdessäni.

Kuplaneuletta tein niin pitkään varteen, kuin vaaleanpuna-kirjavaa lankaa vain riitti ja loput harmaat kulutin varren 1 o-1 n-joustinneuleeseen, jossa oikeat silmukat tein kiertäen. Muutaman kerran tein joustimen takana lisäyksiä, jotta varresta ei tulisi liian kireä.


Tässä kuvassa koitin kovasti saada tuota ihanan epätasaista pintaa kuvatuksi. Neuleen pinnasta ei tule tasainen vaan ihanan kuplikas, kuten nimikin jo kertoo.

Kuplaneule on peräisin Neulova Narttu-blogista, josta saa ladattua kuplalapasten ohjeen ilmaiseksi, sivun oikeasta laidasta. Mallineuleen teko on varsin helppo, joten sitä on yksinkertaista muuntaa sukkaan, pipoon, tai mihinkä vaan. Todella kiva neulemalli!

En vielä tiedä, jäänkö nämä polvisukat itselleni vai raaskinko laittaa nämä eteenpäin, sen tulevaisuus näyttäköön.
 
Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä nätit sukat ja ihanan väriset! Voi kun itsekkin saisi taas järjestettyä aikaa kutomiseen, tätä olisi kiva kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henttu! Juu, mielestäni väriyhdistelmä osui aika hyvin yksiin ja tunnelma on sopivan rauhallinen, mutta värikäs. Ohje on todella helppo, eikä sitä tarvitse kuin alussa vilkaista ja sen jälkeen voi antaa vain mennä! Toivottavasti saat jossain vaiheessa pienen kudonta-ajan järkkäiltyä, niin pääset testamaan tätä hauskaa mallia :)

      Poista