9.4.2016

Nurmilintu

Rakkaalla ystävälläni oli eilen syntymäpäivät. Pohdin pitkään, mitä hänelle oikeasti voisi ostaa tai tehdä itse sellaista, joka ei olisi viikon päästä kaapin perällä pölyttymässä.

Sain tältä samalta kyseiseltä ihmiseltä lahjoituslankoja roppakaupalla tuossa tovi sitten. Seassa oli myöskin täysiä keriä vyötteineen ja niitä siinä silmäillessäni ajatus alkoi syntyä. Siellä oli yksi liukuvärjätty lankakerä, jonka olemme ostaneet yhteisellä lankakauppareissullamme vuosia, vuosia sitten. Muistan vielä, kuinka hän silloin ihastui siihen lankaan ja haaveili tekevänsä jonkun huivin siitä. Päätin totetuttaa hänen haaveensa ja etsin sopivan huivimallin ravelrysta ja aloin kutomaan!


Ohjeeksi valikoitui monesti muiden blogeissa vilahdellut Nurmilintu, jonka on suunnitellut Heidi Alander. Ohje on erittäin helppolukuinen ja siinä toistetaan vain kahta eri mallineuletta. Huivi on todella helppo ja yksinkertainen tehdä, joten tällainen ensikertalainenkin selvisi tehtävästä helposti.

Lanka on aivan taivaallisen pehmeä Cewec marino soft ja 6 mm pyöröpuikko (80cm) toimi hommassa mallikkaasti. Oikeastihan tämä ohje on kirjoitettu paljon ohuemmalle langalle, mutta hyvin toimi näinkin. Sen verran muutoksia jouduin tekemään matkan varrella, että ensimmäisen pitsiosuuden jälkeen, en tehnyt kuin puolet ainaoikea-osuudesta ja siirryin jo seuraavaan pitsiosuuteen. Eli huivi on periaatteessa 9 silmukkaa kapeampi kuin kuuluisi. Lisäksi langan rajallisuuden vuoksi, viimeinen pitsikerros jäi tekemättä. Lopputulos on kuitenkin mielestäni erittäin kaunis eikä yhtään keskeneräisen näköinen.

Lankaa kului 92grammaa ja vain 2 g jäi jäljelle, kun puntaroin.


Lahjan luovutin eilen aamusta jo ystävälleni ja hän tykästyi huiviin kovasti! Lahjan annon yhteydessä, muistutin häntä tästä langasta ja siitä kuinka hän haaveili uudesta huivista. Ajatus palasi hänen mieleensä, ja hymy saapui hänen kasvoilleen. Huivi oli hänen kaulassaan koko vierailuni ajan ja uskon hänen kyllä käyttävät sitä jatkossakin :)

Kun näin tuon kauniisti laskeutuvan ja istuvan huivin ystäväni kaulalla, kaikki omat vanhat huivini näyttävät aivan onnettomilta tekeleiltä. Luulin että en ole tällaisten kauniiden huivien perään, mutta tämän nurmilinnun myötä, sisäinen huivi-ihmiseni heräsi ja nyt on jo toinen huivi suunnitteilla. Mitä luultavimmin jatkan Heidi Alanderin kauniiden huivien matkassa ja langatkin on jo valittu :) Kohta saan itsekin kulkea kaunis, ihana huivi kaulallani!


Mukavaa viikonloppua ihanaiset!

4 kommenttia:

  1. Mahtavaa!!!!!!!!!!! Aivan upean värinen!Enpä ihmettele jos lahjan saaja on ollut onnellinen!Malli ei näytä vaikealta sen vois osata huonompikin kutoja! Olet kyllä kädentaitaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huivi on kyllä kaunis ja ohje on mielestäni kyllä niin helppo, että ihan vasta-alkajakin siitä selviää :) Suosittelen ohjetta lämpimästi!

      Poista
  2. Tämä huivi on kyllä ihana ja muodoltaan täydellisesti istuva ja sopii moneen käyttöön. Onkin ollut jo kovassa käytössä :)

    VastaaPoista