17.2.2016

Gluteeniton Ystävänpäiväpiirakka

Vähän tulee juttu myöhässä, mutta koneen kanssa on ollut hurjasti ongelmia, niin ei ole pystynyt pyörimään täällä internetin puolella lainkaan. Anteeksi viivästys!

Mutta siis ystävänpäiväksi tein meille ihanan raikasta ja marjaisaa piirakkaa, josta haluan jakaa ohjeen teidän ihanaisten ihmisten kanssa. Piirakka on mielestäni aikas terveellinen, joten sitä voi syödä ihan hyvällä mielellä vähän isommankin palasen. Myöskin se on täysin muunneltavissa mielimakujen mukaan. Helppo, nopea ja mukautuva, parasta arkiherkkua siis :)



 

Gluteeniton Ystävänpäivän Marjapiirakka

 
Pohja:
 
1 avokado
1 dl mangososetta (piltti/semper)
n.4 dl gluteenittomia jauhoja
lusikan kärjellinen ksantaania
 
Täyte:
 
n.4 dl (Pakaste)Marjoja tai hedelmiä
(1rkl perunajauhoja)
 
1 muna
2 dl jogurttia
½ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
 
 
Tee ensin pohja. Soseuta avokado haarukalla kunnon muusiksi. Lisää mangosose sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisäile rauhassa jauhoja, joihin on sekoitettu ksantaani. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee helposti käsiteltävä pallo.
 
Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele hieman jauhoja apuna käyttäen, taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille.
 
Tarvittaessa sulata marjat hieman kohmeisiksi. Lisää sekaan perunajauhoja ja sekoita varovasti. Levitä marjat/hedelmät piirakkapohjan päälle tasaisesti.
 
Sekoita munan rakenne rikki kulhossa haarukalla (itse käytin marjakippoa). Samalla sekoittaen, lisää jogurtti sekä makeutukset. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos marjojen/hedelmien päälle ja tasoittele tarvittaessa.
 
Paista 175 asteessa noin 30 min.
 
 
Pohjasta tulee tiivis ja maukas. Reunoista tulee helposti aika kovat, mutta ne maistuvat niin hyvälle, että se ei haittaa.
 
Tämä piirakka on kätevä, kun voit käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä ja jogurttimakua vaihtamalla saa aina uuden makuvivahteen. Lisäksi ainekset ovat sellaisia, mitä yleensä löytyy jo valmiiksi kaapista. Helppo hätävarapiirakka yllätysvieraille tai nopea helpotus herkkunälkään :)
 
 
Ihanaa viikkoa kaikille!
 


2 kommenttia:

  1. Hei! Olen käyttänyt avokadoa suolaisissa piirakoissa rasvan asemesta, mutta kuinka se sopii makean marjan kanssa? Maistuuko pohjassa avokado voimakkaasti, kuten suolaisissa piirakoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestäsi! Mielestäni avokado ei maistu pohjassa mitenkään erityisesti, pohja maistuu miedolta ja makealta, luultavasti mangososeen ansiosta.

      Mieheni mielestä tässä piirakassa pohja on jopa parempaa kuin itse täyte, mutta siitä voidaan olla sitten montaa mieltä.. :)

      Poista