13.2.2016

Pikkuisen tytön kierresukat

Lapasten jälkeen, toinen tilaustyö tuli hyvän ystäväni siskolta, jonka pieni tytär tarvitsisi kipeästi villasukkia. Tietystikin nopeasti kasvavalle taaperolle olisi hyväksi sellainen malli, joka ei heti kävisi pieneksi ja saattaisi sopia vielä ensi syksynäkin jalkaan.

Kuvia varten tein pahvista pienet blokit, jotta nämä näyttäisivät enemmän sukilta kuin pötköiltä.

Hyväksi malliksi on ystäväni kanssa todettu tämä hauska "pötkömalli", johon ei tehdä lainkaan kantapäätä. Sukat on helppo laittaa jalkaan kun ei ole väliä miten päin ne menee ja silti istuu kunnolla. Myöskin kudottava kuvio tekee sukasta paksumman ja lämpimämmän kuin normivillasukasta.

Lankana Viking Sportsragg vaaleanpuna-valkoinen liukuväri, jota kului 44 gramman verran. Nämä sukat on tehty 40 silmukalla 3mm sukkapuikoilla. Alkuun tein muutaman sentin 2o,2n-joustinta ja sen jälkeen mallineuletta. Ideana on siis tehdä aina 3krs samanlailla, jonka jälkeen riviä siirretään aina yksi silmukka vasemmalle. Eli kudot 3krs 2o-2n. Sen jälkeen vain teet seuraavan kerroksen alkuun 1n ja jatkat 2o-2n 3krs. Sitten taas siirto, eli teet 2n ja jatkat taas 2o-2n 3krs. Seuraavaan siirtoon tulee 1o ja taas jatketaan 2n-2o 3krs....ja sitä rataa.
Huomattavasti selkeämmät ohjeet täältä.

Kasvavalle lapselle tämä malli on unelmavalinta, koska näillä sukilla on hyvä harjoitella pukemista, aina saa sukan oikein jalkaan ja onnistumisia saadaan! Hyvää ja positiivista harjoitusta siis :)
Näistä "pötköistä" voi kutoa kuinka pitkiä tahansa, joten kokokin antaa periksi kantapäättömyytensä ansioista, varsi vain lyhenee ajan saatossa.

Anopin sukat.

Olen kutonut näitä jo aikaisemminkin niin lapsille kuin aikusillekin. Kummipojalleni ja hänen isoveljelleen tein normikäyttöön sukat sekä anopille yösukat. Kaikki ovat olleet erittäin tyytyväisiä sukkiinsa, erityisesti muksut ovat pitäneet enemmän näistä sukista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti