24.2.2016

Planet Pure - Astianpesuaine

Hyvä käsitiskiaine on ehdoton juttu keittiössä. Rasvaiset pannut ja muut likaiset ruoka-astiat pitää saada helposti ja nopeasti puhtaaksi. Meillä on monta vuotta käytetty pelkästään luonnollisia tiskiaineita hyvin tuloksin. Attituden Käsitiskiaine on ollut ihan ykkönen, mutta sen loppuessa, päätin testata välillä jotain muuta. Vaihtelu virkistää, eikös? :)

Ruohojuuressa jälleen kerran seikkaillessani, nappasin Planet Puren astianpesuaineen matkaan mukaan. Pullo ei ollut tyyris, tuoksuna sitruuna, pesuainetta on pullossa hyvin ja luomumerkki loivat hyvät vibat.


Itävallassa vuonna 1999, Silvio Perpmer perusti Planet Puren. Silvion päämääränä on valmistaa tuotteita, jotka toimivat harmoniassa ihmisen ja luonnon kanssa, kumpaakaan rasittamatta. Lisäksi hän uskoo siihen, että ahneus ja mahdollisimman suuri tuotto ei ole ratkaisu tässä asiassa, vaan oikeasti hyvien valintojen tekeminen. Planet Pure valmistaa luonnonmukaisia puhdistustuotteita 100% luomuna. Hienointa tässä yrityksessä on se, että kaikki vaiheet tuotelinjalla tehdään ihmisvoimin eikä koneitse. Planet Purelle myönnetty mm. Global Energy Award vuonna 2014. Kotisivuille pääset tästä. Siellä paljon lisää tietoa heidän arvoistaan ja tuotteistaan.

Ensimmäisen kerran Planet Purea testatessa, pesaisin vain muutaman kippo-kupposen. Aine oli ruskeaa (johtuen tietysti pesupähkinästä) ja paksua, tuoksu hyvin mieto ja vaahtoa tuli aika niukasti. Mutta puhdasta tuli. Seuraavana päivänä tulikin paistinpannu testiin ja tulos olikin jotain aivan muuta.

Pannu ei lähtenyt lainkaan puhtaaksi ja rasva vain pyöri harjan harjaksien mukana pannun pinnalla. Pesen todella kuumalla vedellä astiat sekä käytän reilusti astianpesuainetta, joten niiden puolesta asiat olivat kunnossa. Ei auttanut muu kuin aloittaa alusta ja pestä pannu uudelleen. Laitoin suoraan pannuun kuumaa vettä ja tipan ainetta. Nyt pannu puhdistui, rasvaraidat katosivat ja pannu vaikutti puhtaalta.

Nyt kun olen koko pullon käyttänyt, en tule hommaamaan tätä uudelleen. En jaksa sitä että paistinpannut tai muut enemmän rasvaiset astiat pitää pestä kahteen tai jopa kolmeen kertaan, että ne puhdistuvat kunnolla. En voi sietää, jos en voi olla varma puhdistustuloksesta ja joudun menemään jokaisen astian suurennuslasin kanssa läpi, onko se puhdas vai ei.

Planet Pure ei lunastanut paikkaansa meidän keittiössämme käsitiskiaineena, ikävä kyllä.

2 kommenttia:

 1. Luotan sinuun... jää tämä aine kyllä kokeilematta.
  Tiskatessa tarttee kyllä tulla puhdasta ja todella nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Suvituulia!

   Juu, tämä kyllä kannattaa jättää väliin, vaikka kuinka haluaisi tukea luomua. Löytyy kyllä paljon paljon parempia vaihtoehtoja, esim attitude ei ole koskaan jättänyt pulaan... Ja voin paljastaa, että nyt on taas uusi aine testissä ja hyvältä vaikuttaa :) Siitä lisää myöhemmin, kun ensin on kunnon rasvapannut ollut kokeilussa.

   Poista