20.1.2016

Detox - kehonpuhdistuskuuri

Kun vuosi vaihtui, halusin aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Pitkään mielessäni on muhinut ajatuksia hyvinvoinnista ja terveydestä hieman syvällisemmässä mittakaavassa. Mitä se hyvä olo oikeasti on? Mitä ihan oikeasti laitan suuhuni, syönkö terveellisesti? Miten kroppani reagoi eri ruokiin? Mitä voisin tehdä paremmin? Mistä olen valmis luopumaan? Nämä kysymykset ovat pyörineet päässäni koko viime vuoden lopun.

Suuri halu tehdä asioille jotain johti siihen, että ensimmäinen päätös oli tehdä koko kropan puhdistus. Pyörin netissä usean tunnin ja luin paljon eri artikkeleja puhdstuksesta, mikä on sen pointti ja mitä kannattaa tehdä sen aikana. Niistä mielenkiintoisista ja hyvistä teksteistä viisaantuneena, marssin Ruohonjuureen ja tarkastelin eri vaihtoehtoja. Aikaisemmin en ole puhdistuskuuria tehnyt, joten kaikista rankimmalle mehulinjalle en uskaltanut lähteä. Vaihtoehtoja oli jonkin verran ja lopulta päädyin Ortiksen 7 päivän "kevyeen" puhdistuskuuriin.Ortis MethodDraine Detox Express on tehokas ja hellävarainen luomu raaka-aineista valmistettu puhdistuskuuri. Saasteet, stressi, sekä kaiken maailman torjunta- ja säilöntäaineet kertyvät elimistöömme, joista 40% tulee hengitysilmasta, loput elintavoistamme ruoan, juoman, alkoholin ja tupakan myötä.

Nämä kuona-aineet ja myrkyt saavat kyytiä, kun luonnolliset "puhdistajat" koivu pistävät maksan ja munuaisten toiminnan uudelle vaihteelle, vihreä tee puhdistaa munuaisia, latva-artisokka sekä fenkoli pääsevät yhdessä toimimaan suoliston hyväksi. Lisäksi vielä tamarindi mietona laksatiivina ja takiainen virtsateiden aktivoijana tekevät mahtavan yhteisvaikutuksen. Näillä aineilla on vielä lisäksi tulehduksia, sieniä ja bakteereita tuhoavia vaikutuksia, joten teet vain palveluksen kehollesi nauttimalla tämän kuurin.


Ortis detox-kuuri on erittäin hyvä aloittelijalle. Periaatteessa ainut vaatimus on se, että nautit aamuisin aina yhden ampullisen tehoaineita veteen sekoitettuna, sekä 1,5 litraa vettä päivässä. Tehostat kuuria liikunnalla ja saunomalla, joka tietysti aktivoi aineenvaihduntaa entisestään. Ruokailua ei tarvitse välttämättä muuttaa, mutta punaisen lihan, sokerin, valkoisten viljojen, maitotuotteiden sekä rasvaisten ja suolaisten ruokien välttely on suositeltavaa. Tietysti alkoholi ja tupakka on syytä unohtaa kuurin ajaksi.


Itse tein niin, että aamuisin join aina tietystikin ensimmäisenä teholiemen ja sitten smoothien, jossa oli milloin mitäkin hedelmää/marjaa/vihreää + mehua. Lisäksi heitin joka aamu smoothien sekaan msm- ja moringajauheet. Tietenkään punaista lihaa en syönyt, kun en ole syönyt sitä reiluun 16 vuoteen. Maidon jätin koko viikoksi pois, ainoastaan juustoa söin leivällä, koska olen juustohiiri. Ruoka oli ihan peruskamaa, tein kasvissosekeittoa kookoskermalla, höyrytin kasviksia ja söin lohta. Eli ihan normisapuskaa. Lisäksi join ainakin 2 litraa vettä, joka toinen päivä sitruunalla maustettuna, ettei kyllästy samaan makuun. Tein tunnin aerobisen treenin joka toinen päivä. Kävin myös kerran saunassa kuurin aikana.

Kuva: Ruohojuuri
Kuurin aikana minulla oli puhdistuksen tukena myös detox-laastarit, jotka liimataan jalkapohjiin yöksi. Laastarin idea on toimia yön aikana nukkuessa. Laastarin vaikuttavat aineet imevät kuona-aineita jalkapohjan kautta ja laastari tummuu kuona-aineiden vaikutuksesta. Laastareilla on myös unta parantavia vaikutuksia.

Käytin laastareita koko viikon, ensimmäiset 3 yötä pidin laastareita molemmissa jalkapohjissa, loput 4 yötä vain toisessa. Otin siis tehokkaan aloituksen kuona-aineiden todelliseen hätistämiseen. Loppua kohti aloin hieman himmata vauhtia.


Lopputulos:

Keho puhdistui ja voi erittäin hyvin koko viikon, vatsa ei ollut arka tai kipeä kertaakaan koko kuurin aikana. Suolisto toimi erittäin hyvin, sanoisin jopa tehokkaasti parina ekana päivänä. Pissalla sai käydä todella useasti ja sitä tuli runsaasti. Eli kyllä ainakin suolisto sekä virtsatiet puhdistuivat kunnolla! Tuntui että ihokin tykkäsi kuurista, silmäaluset eivät näyttäneet yhtä mustilta kuin yleensä ja iho voi hyvin.

Treenien aikana hiki lensi jo ensimmäisistä minuuteista, en ole ikinä hikoillut niin paljon treenatessa kuin detoxin aikana. Se oli hieman kiusallista, mutta samalla tuli niin hyvä fiilis, kun tiesi kuurin toimivan varmasti ja tekevän kehossa puhdistustyötä. Hieman oli pulssi korkeampi ja voimat heikommat kuin normaalisti, mutta tietystikin kun ruokailu oli suunniteltu enemmän detox-kuurin mukaan kuin treenien mukaan, se on ihan ymmärrettävää.

Laastarit olivat suuri suosikkini iltarutiineissa, jalkapesu ja laastarit jalkapohjiin. Sen jälkeen ei tarvinnut enää liikkua mihinkään peiton alta. Nukuin normaalin noin 7 tunnin yöunien sijaan sellaiset kevyet 10-12 tuntia, joten unta riitti kerrakseen. Nukun vieläkin helposti 8-10 tuntia yössä, joten johonkin nuo laastarit vaikutti kehossani. Viimeisetkin aamuvirkkugeenit taisivat mennä laastareiden myötä!

Ainoat miinukset tulee juotavan tuotteen mausta, joka oli kaikkea muuta kuin raikas granaattiomena-passion. Se oli aivan kamalan makuista mielestäni ja joka aamu teki tiukkaa vetäistä tuo herkkujuoma sisuksiin. Aina kun sain juoman juotua, meinasi tehoaineet nousta samantien takaisin ylös, niin herkullista tämä oli. Mutta kun siitä vaiheesta pääsi yli, ei sitä enää muistanutkaan ja päivä jatkui iloisesti ja energisesti eteenpäin.

Toinen miinus tulee kuurin kestosta, joka oli liian lyhyt. Tuntui että tämä ihanuus loppui liian aikaisin. Nyt on kuurista muutama viikko ja halu aloittaa uusi kuuri on jo suuri. Seuraavalla kerralla taidan kuitenkin ottaa joko pidemmän kuurin jollain toisella maulla (luin omenan maukuisesta, että se maistuu hyvälle) tai sitten nappaan kuurin kapselien muodossa, jolloin ei tarvitse huolehtia makuasioista. Laastarit haluan ehdottomasti rinnalle, niiden vaikutus oli vakuuttava!Kuuria suosittelen kaikille niille, jotka ovat valmiita pieneen panostukseen,
jolla saa paremman olon ja "puhtaamman" kehon jossa viihtyä!        Ei kommentteja:

Lähetä kommentti