24.1.2016

Deodorantit - Eco Cosmetics Fresh Deostick

Elämäni alumiinittomana kesti tovin, mutta suunnitelmat menikin täysin uusiksi. Mádaran Bio-Active oli pitkään käytössäni, mutta aloin huomaamaan kainaloissani muutoksia. Aluksi ne olivat hieman "oudon" tuntuiset aina deodorantin laiton jälkeen. Ei kutinaa, eikä kirvelyä, mutta kuitenkin kainaloissani tapahtui aina jotain pientä tuotteen levityksen jälkeen. Se kesti vähän aikaa, korkeintaan 15 minuuttia. Tuoksupuoli kuitenkin oli täysin kunnossa, joten ajattelin vain sheivailujen aiheuttavan pientä omituista tuntua.

Viikot kuluivat ja kainaloni ärtyivät ja alkoivat kutisemaan. Koskaan ne eivät alkaneet kunnolla punoittamaan tai hulluna kihisemään, mutta kuitenkin se oli selvää, että tämä dödö ei minun kainaloihini käy. Kaapissa oli vielä "tiukan paikan" Acorelle, jota sain ensiavuksi. Kutina ja ärsytys katosivat samantien.

Haluni olla täysin alumiiniton voimaannutti minut jälleen kokeilujen rintamalle ja tutkiskelin jälleen valikoimaa. Nythän se näytti ihanalta kun purkkia ja purnukkaa oli enemmän kuin laki sallii! Mieleni on kuitenkin sen verran kriittinen, etten luota ihan kaikkiin valmistajiin, tai niiden tuoksu ei miellytä omaa nenääni tarpeeksi. Valinta oli erittäin haasteellinen, mutta sattumalta kohtalo astui peliin ja marssitti silmieni alle tämän tuntemattoman yksilön kuin tilauksesta:


Eco Cosmetics Fresh Deostick oli sattumoisin juurikin silmieni edessä, kun hapuilin joululahjoja Life-myymälän hyllyiltä. Stick-muodossa oleva malli on mukavan riittoisa ja pitkästä aikaa vaihtelua aina pyöriteltäville roll-oneille. Tämä lähti joululahjojen lisäksi ostoskoriini.

Eco Cosmetics Fresh Deostick on ECOCERT-sertifioitu, oliivia ja malvaa sisältävä deodorantti, joka on täysin alumiiniton. Dödö on vegaaninen ja se ei sisällä väri- tai säilöntäaineita. Herkälle iholle soveltuva deo, joka hoitaa kainaloita samalla kun estää bakteerien ja hajujen syntyä. 

Tuoksu on erittäin miellyttävä, raikas ja puhdas. Tykkään kovasti. Stick ei ole liian kova, joten tuotteen saaminen iholle ei ole vaikeaa. Kuivuu nopeasti ja ei jätä kummempaa tuotetuntua. Mutta se tärkein ominaisuus, pito. Pito on iso miinus. Jos et hikoile, tämä on ihan kelpo tuote. Jos taas painat tukka putkella ja saatat hieman lämmetä touhutessa, tämä tuote pettää hyvinkin nopeasti. Tietysti välissä käyttämäni Acorelle sotki jälleen koko systeemin ja kainaloiden toiminta muttui, mutta tämän huomioon ottaen, en ole tuotteeseen tyytyväinen ja en voi luottaa sen tehoon.

Eli elämäni alumiinittomana ei mennytkään niinkuin Strömsössä. Käytän Acorellen deodoranttia pääsääntöisesti, Eco Cosmeticsia vain rauhallisina kotipäivinä. 

Mutta vielä minä sen alumiinittoman deodorantin löydän. Sen, joka tuoksuu ihanan raikaalle, ei ärsytä lainkaan kainaloita ja pitää zumba- ja kahvakuulatuntien hajut poissa. Kyllä se vielä osuu kohdalle, siihen luotan!


Onko jollakulla hyviä suosituksia?

6 kommenttia:

 1. Repesin.. Stömsössä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, painovirhepaholainen hyökkäsi! Asia korjattu ja homma sujui kuin strömsössä :)

   Poista
 2. Mulla on nyt sellainen kausi, kun alumiinittomat dödöt eivät yksinkertaisesti pidä. :/ Kesällä ja syksyllä olin tosi tyytyväinen Born to Bion vaniljadeodoranttiin, mutta talvella se alkoi pettämään pahasti. Vaihdoin Laveran Orange Feelingiin, mutta vähän sama juttu silläkin. Ehkä se pitää vähän paremmin?

  Koska hienhajuni ei ole mielestäni infernaalinen, olen nyt käyttänyt tuota Laveran deodoranttia ja haissut sitten vähän loppupäivästä. Yleensä nysväilen illat kotona, joten uhreja ympärilläni on varsin vähän. :D Mutta testit Se Oikein löytämisessä (nimenomaan alumiinittoman) kanssa jatkuvat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Mulan! Olen itse testannut myös tuon Born to Bion joskus vuosia sitten ja ei toiminut mulla laisinkaan..Lavera on vielä testaamatta..hmm...pistetään korvan taakse :)

   Mustakin vahvasti tuntuu, että toi ominaistuoksun voimakkuus menee kausittain... Onkohan se joku hormonaalinen juttu? Keväällä ja kesällä tuoksuu luonnostaan paremmalle kun on pariutumisen paras aika? :)

   Itsekään en pidä itseäni minään pahana haisulina, joten alumiiniton elämä ei varmastikaan ole mahdoton, oikea yksilö on vain vielä pimennossa. Tsemppiä sinullekin etsintöihin!

   Poista
 3. Huomasitko jutun että HM lanseeraa ekosertifioitua koskmetiikkaa tässä kuussa ja siellä on alumiiniton deodorantti valikoimissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Olen niin onneton näiden isojen ketjujen kanssa (kun en mitään fanita), että tämä tuli ihan puskista. Näytti sivuilla olevan jo käsisaippuaa sekä -voidetta tarjolla ecocert-sertifikaatilla. Deodoranttia en löytänyt... Mutta pidetäänpä silmällä... :)

  VastaaPoista