14.2.2015

Gluteenitonta - Quornkasviswokki

Minulle on tullut pyyntö, että gluteenittomia ruokaohjeita olisi mukava saada lisää ilmoille. No, tänään oli sellainen päivä, että ruokaa ei ollut valmiina ja jotain hyvää ja täyttävää pitäisi saada hiihtolenkin päälle. Olin jo suunnitellut tekeväni wokkia, mutta että noin hyvää, siitä en tiennyt. Jaetaan siis se ehdottomasti teille kaikille halukkaille, että tekin pääsette herkuttelemaan :)
Quornkasviswokki (kahdelle)

                                                      puoli pussia    Quorn-kuutioita
                                                      puoli pussia    wok-vihanneksia
                                                               loraus    sitruunaoliiviöljyä
                                                      yksi  pussi      riisinuudeleita (mausteineen)
                                                      1       rkl         aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssäHeitä kasvikset sekä quorn-kuutiot wokkipannuun öljyn kanssa. Anna kypsentyä rauhassa noin 10 min. Samalla kun kasvikset ja quorn kypsyvät pannulla tee riisinuudelit pussin ohjeen mukaan. Kun kasvikset alkavan olla al dente, lisää aurinkokuivatut tomaattikuutiot. valuta nuudeleista lähes kaikki vesi pois ja kippaa nuudelit pannuun.  Sekoittele kunnolla, että kaikki mausteet menevät tasaisesti. Nauti!


Jätin ennen hihtolenkkiä kasvikset sekä quornin sulamaan, niin ruoka valmistui hiukan nopeammin. Lisäksi jätin nuudelipussin mukana tulevista mausteista chilin pois allergiani takia. Muuten mitään mausteita ei mielestäni tarvitse, pelkät nuudelin hauduttelumausteet riitävät :)

Tietämättömille tiedoksi, että Quorn on mykoproteiinista valmistettua proteiinipitoista valmistetta. Mykoproteiini eli sieniproteiini on tervellistä, todella vähärasvaista ja erittäin monipuolisesti valmistettavaa. Loistava vaihtoehto esim kasvissyöjille sekä painonhallintaan. lisäksi se on ympäristöteko. Maku ja ulkonäkö muistuttaa erittäin paljon kanaa. Tai näin luulisin, en muista enää mille kana maistuu :)
Quornia löytyy kauppojen pakastealtaista rouheena, kuutioina sekä fileinä. Rouhe sisältää ohramallasta, joten se ei ole gluteenitonta. Muutenkaan Quorn ei ole valmistettu täysin 100%:sti gluteenivapaasti, koska samassa tehtaassa valmistetaan kaikki tuotteet. Tähän pitäisi olla tulossa muutos lähiaikoina. Mutta itse ainakin uskallan syödä fileitä sekä kuutioita hyvillä mielin ilman vatsavaivoja :) Suosittelen ehdottomasti kaikille!
Lisätietoa: quorn.fi


Testatkaa ja kertokaa maistuiko :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti