15.2.2015

Gluteenitonta - Bataattiranskikset

Taas piti kokkailla. Kaupasta lähti matkaan viikonlopuksi bataatti ja siitä piti kehitellä jotain miehelleni lisäkkeeksi. Ensin tuli bataattimuusi mieleen, mutta päätin testata jotain muuta. Hetken päästä pieni lamppu syttyi jossain pääni sahajauhojen uumenissa, ja kekkasin että ranskalaisia ne olla pitää; bataattiranskalaisia! Muistin lukeneeni niistä jo erinäisissä blogeissa ja niitä kovasti kehuttiin, joten ei muuta kun ukko koekaniiniksi ja ranskiksia vääntämään! :)


Bataattiranskalaiset ( kaksi annosta)


                                                               1   kpl   bataattia (noin 800 g)
                                                               3    rkl  oliiviöljyä
                                                               0,5 tl    paprikajauhetta
                                                               0,5 tl    sipulijauhetta
                                                               0,5 tl    sitruunapippuria
                                                               0,5 tl    sokeria
                                                               0,5 tl    suolaa
                                                               0,5 tl    aromisuolaa

                                                               Lisäksi:
                                                                           iso minigrip-pussi
                                                                           iso siivilä


Kuori bataatti kunnolla ja leikkaa rouhean kokoisia "lankkuperunoita", (noin 1 cm kanttiinsa). Laita lankut isoon siivilään ja huuhtele niitä muutama minuutti vedellä tärkkelyksen vähentämiseksi. Se auttaa ranskalaisista tulemaan rapeampia. Kuivaa bataatit talouspapereiden avulla kunnolla. Sekoita öljy ja mausteet pienessä kipossa. Laita bataatit minigrip-pussiin ja kaada mausteöljy sekaan. Pistä pussi kunnolla kiinni ja ravistele voimakkaasti. Tarkista, että öljy ja mausteet ovat levinneet tasaisesti lankkuihin. Asettele ranskikset uunipellille niin ettei ne koske toisiaan, tämä edistää myös rapeutta. Paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä. Ripauttele valmiiden ranskalaisten päälle hieman suolaa ja herkuttele heti!


Bataatit öljyttynä ja aseteltuna pellille.


Toinen pellillinen valmiina uuniin!


Nam, mitä herkkuja! Vaikka vähän unohtuikin uuniin :)


Puuttuvat ranskikset on "koemaistajan" tuotosta ;)Tosiaan itse unohdin ranskikset uuniin, ja lämpöä oli vähän liikaa, joten ranskikista tuli vähän kärähtäneitä. Silti oli todella hyviä! Varsinkin itse tehdyn ketsupin kanssa. Nam! Bataatti kutistuu aikas reilusti uunissa, joten ei todellakaan kannata pilkkomisvaiheessa olla turhan niukalla päällä. Meillä on kiertoilmauuni, joten paistoin molemmat pellilliset samaan aikaan, mutta suosittelen paistamaan normiuunissa pellit erikseen, jotta rapeus säilyisi paremmin. Taas tuli yksi herkkuruoka meidän listalle! Näitä voi aina tehdä ranskishimon iskiessä, niin herkkuja nämä ovat! Ja parasta on se, että nämähän ovat täyttä terveysruokaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti