17.10.2015

Serkkutytön sukat x2

Sain tädiltäni pyynnön, että voisinko tehdä serkkutytölleni talveksi muutamat villasukat. Tottakai se olisi mahdollista, kunhan tiedän minkälaista sukkaa halutaan. Tahdon kuitenkin, että tekemäni sukat menevät käyttöön, eivätkä kauhisteltavaksi kaapin perälle.

Serkkuni toiveina oli maanläheiset ja tavalliset sukat. Lisäksi tädiltäni tuli toive, että toisten sukkien päälle kirjailisin lempinimen "Tinttu". Sain juuri sopivasti ystävältäni reilu 2 kg uusia lankoja käytettäväksi, joten sieltähän alkaisin heti lankoja kuluttamaan, jos sopivia sävyjä vaan löytyy.


Ensin väsäilin nämä raitasukat, joissa vastustin täysin perinteistä tasaraitaa. Koska haluan sukkieni olevan jotenkin "erilaisia" ja uniikkeja, tein rakastamallani raitageneraattorilla raidoituksen. Lankana toimii perus seiskaveikan harmaa sekä puhdas valkoinen ja puikot on 4mm sukkikset. Ohjeena toimi oma rakas sukkaohjeeni. Lankalaihis edistyi näiden sukkien myötä 136 grammalla.Näiden toisten sukkien kanssa haparoinkin muutamaan otteeseen. Ensin suunnittelin tekeväni erilaisen palmikon reunoille. No, se ei näyttänyt silmääni hyvälle, joten purin sen. Sitten suunnittelin tekeväni kirjoituksen "kohona", mutta eihän se toiminut noin pienellä alalla. Purin siis senkin yrityksen. Kolmannella kerralla sain kaikki kuntoon, palmikko oli ok ja tekstin teko tehtäisiin jäljittelemällä. Tein varren viimeisiä kerroksia, kunnes huomasin tyhmän virheeni ja purin vielä kerran, tällä kertaa onneksi vain varren. Onneksi tein tällä kertaa vain yhtä sukkaa kerrallaan, niin toisen sukan sain kutoa kerralla kasaan, ilman purkuhommia.

Tekstiin valitsin, niinikään maanläheisen, kanervan sävyn. Teksti näytti kuitenkin hieman "haljulta", joten halkasin tumman harmaan langan puoliksi ja tein ääriviivat vielä kirjainten ympärille. Nyt teksti erottui kunnolla, mutta pysyi silti edelleen rauhallisena.

Lankoina näissäkin sukissa on seiskaveikka, sävyinä vaalean harmaa sekä kanerva, rajauksissa puolitettu tumma harmaa. Lankaa kului 103 grammaa :)


Ensi viikolla olen menossa vanhempieni luokse, jolloin pääsen toimittamaan sukat tädilleni. Toivottavasti sukat kelpaavat ja serkkulikan varpaat saavat mieluisat lämmikkeet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti