18.10.2015

Lisää sukkia

Tosiaan, ihana ystäväni yllätti minut aivan täysin ja antoi minulle tarkalleen 2 204 grammaa lankoja kudottavaksi. Langat ovat suurimmalta osin 7-veljeksen sekä nallelankojen loppuja, mutta muutamia muitakin keriä  (jopa kokonaisia) oli seassa. Hän kun tietää, että olen kova kehittelemään jokaiselle langanlopullekin jonkun tarkoituksen...

Otin lahjoituksen ilon- ja surunsekaisin tuntein vastaan. Toisaalta ihanaa, kaikkia uusia lankoja taas käytettäväksi, mutta lankalaihikseni kannalta äärimmäisen kurjaa... Mutta kyllähän sen jokainen kutomiseen hurahtanut tietää, että eihän sellaisesta lankamäärästä voi olla muuta kuin onnellinen!

Sain kyllä ystävältäni muutaman toimeksiannon, joita toteuttelen tässä pikkuhiljaa, mutta muuten kaikki langat olivat vapaata riistaa. Naisille suunnattuja raitalankoja oli enemmistö, joten mieleeni tuli heti muutama henkilö, joille voisin tuliaisiksi tehdä sukat. Valitsin langat, jotka menivät kokonaan näihin projekteihin, jolloin jämälankoja ei kertyisi enää yhtään enempää.


Ylimmät, hempeän vaaleanpunaiset sukat tein ensin, joihin jouduin laittamaan kantapäihin toista samaa sävyä olevaa raitalankaa. Huomasitteko eroa? Sukat tehty nelosen puikoilla, omalla ohjeella. Koko 38/39 ja painoa tuli 94 grammaa.

Alemmat, pinkin ja syklaamin väriset sukat, sain tehtyä juuri ja juuri siitä langasta mitä löytyi. Nämä ovat samalla kaavalla tehty kuin aiemmat sukat, lankaa näihin kului 89 grammaa.Viikon päästä ovat nämä sukat jo uusien (toivottavasti) iloisten omistajien jaloissa, lämmittämässä syksyn koleina iltoina... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti