11.10.2015

Gluteenittomana Ravintolassa - Bistro Fabric

Toukokuun lopussa on avattu rennon tyylikäs Bistro Fabric. Tämä "uusi olohuone" sijaitsee historiallisella Finlaysonin alueella, Liikekeskus Siperiassa (entisissä Pub Höyryn tiloissa). 

Kuva: Fabric.fi
Tunnelma on mukavan hämyinen ja nuorekas, tyylikkyyttä kuitenkaan unohtamatta. Ruokapaikkoja on kahdessa kerroksessa, joista ylimmäinen on lasitettu parvi, jossa voi järjestää myös juhlia ja tilaisuuksia.

Kuva: Fabric.fi
Menu on mielestäni tarpeeksi laaja ja monipuolinen, kohtuullisilla hinnoilla. Viinin ystäville on mukavan mittainen lista, mistä varmasti löytyy mieluisa vaihtoehto. Bistro Fabric tarjoaa myös lounasta arkisin kello 11-14, hintaan 9,80 €. Viikottainen lista päivittyy heidän facebook-sivuilleen.


Sitten omiin kokemuksiin:

Alkuruoaksi valitsin valkosipulileipää, koska sitä mainostettiin saatavaksi myös gluteenittomana. Leipä oli (mitä todennäköisimmin) tuttu pakastesämpylä rapeaksi lämmitettynä, joka oli halkaistu päältä neljään osaan ja laitettu ihanaa valkosipulivoita sekä ruohosipulia. Olin yllättynyt, mutta se oli todella hyvää, suorastaan herkullista kaikessa yksinkertaisuudessaan!

Pääruokana toimi sienipihvit, joiden kanssa oli pinaatti-linssi-kvinoasalaattia sekä tummaa punajuurikastiketta. Kastike oli todella hyvää ja pinaatti-linssi-kvinoa upposi vatsani syövereihin täysin. Suuri pettymys oli sienipihvit. Luulin niiden olevan kunnon sienipihvejä, mutta ne olivatkin siis perunaröstejä, joissa oli hiukan sieniä seassa. Sienen makua oli kyllä, mutta fyysisiä sienenpalasia oli reilu viisi kappaletta per "pihvi". Ruoka oli hyvää ja kaikki söin hyvällä ruokahalulla, nimitys oli vain listalla hieman harhaanjohtava.

Jäkiruokavaihtoehtoina oli listalla Suklaata!-vaihtoehto, joka vaihtelee päivittäin. Tämä oli mahdollista saada myös gluteenittomana, joten tartuin tilaisuuteen. Lautasella oli itsetehty suurehko tryffelin pala, paljon valkosuklaamoussea, tuoreita mansikoita ja mustikoita, puolukkakastiketta ja (muistaakseni) tummasuklaaganachea, koristeltuna kukkasilla. Jälkkäri kruunasi herkullisen ruokailun! Oikea suklaanystävän unelma :)

Kaiken kaikkiaan Bistro Fabric oli oikein mukava tapaus. Ruoka oli kauniisti aseteltua ja hyvää, voisi sanoa jopa herkullista. Palvelu asiantuntevan oloista, ehkä hiukan hidasta, mutta ei meillä mikään kiire ollutkaan. Erityisruokavaliot otettiin erittäin hyvin huomioon, josta erityispisteet!

Jos pidät rennosta ja kuitenkin hieman tyylikkäämmästä ruokailupaikasta, Bistro Fabric on testaamisen arvoinen. Suosittelen lämmöllä! Tänne mennään varmasti vielä toistekin :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti