13.12.2014

Tonttupaja - Osa 3

Kun kirjoitin edellisen viikonlopun suunnitelmista, ne menivät juurikin niin. Kävin perjantaina kangaskaupassa ja lauantaina aamulla lähti kone surisemaan. Siitä se sitten tikkasikin sunnuntai yöhön saakka :) Kaikki sain tehtyä, vaikka hartiani vedin totaaliseen jumiin. Tälläkin hetkellä tässä rennosti kirjotellessani, hartiaa polttaa vietävästi. Mutta silti on hyvä mieli, kaikki sain tehtyä ja nyt voin aloittaa rauhallisesti joulun odotuksen.

Postailun kanssa vaan on ollut pientä problematiikkaa tuon kuvauksen suhteen, mutta nyt senkin asian sain korjattua. Jälleen kunnollisen kamerataiston jälkeen sain napsittua kuvat viikonlopun aikana syntyneistä tuotoksistani, olkaapa hyvät :)
Miesten vuorelliset fleecelapaset, ilman kuminauhaa. Jos ei käytä kuminauhaa ranteen kohdalla lapasista tulee hieman helpommin puettavat. Iloisen värisille lapasille on jo mietitty tuleva omistaja. Ohje löytyy täältä.
Kaulahuivi ja vuorelliset lapaset, edelleen fleecestä. Naisten kokoa. Kaulahuivikin on tuplapaksua, jotta varmasti lämmittää talven tuulissa ja tuiskuissa. Kaulahuivi on omasta päästä, lapasten ohje sama kuin muissa.

Miesten setti, trikoosta. Pipo, tuubihuivi sekä lapaset flecevuorella.Tuubihuivi on ilman kaavoja ommeltu kaksinkertaiseksi ja pipo on vanhan tutun trikoopipon ohjeen mukaan.Naisten setti, trikoota. Pipo, kaksinkerroin oleva tuubihuivi sekä fleecevuorella varustetut lapaset. Tuubihuivi jälleen vaan itsekehitelty versio ja pipo ja lapaset samoilla ohjeilla kuin muissa.
Miesten kypärämyssy, päänympärykselle 60cm. Itse varioidut kaavat ottombren ilmaiskaavasta, lohikäärmemyssystä. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, toivottavasti on myös sen tuleva omistaja, jolle se on mittatilaustyönä tehty :)
Lasten setti. Monsteripipo. lapaset vuorella sekä kolmion mallinen kauluri. Kaikki fleecestä. Pipon malli itse muokaten täältä. Huivi on itsekehitelty tarrakiinnityksellä, sekä lapasten ohjeen saat täältä. Kummipojan isoveli toivottavasti tykkää!
Ja tässä toinen melkein identtinen setti hiukan pienemmällä koolla. Tämä menossa kummipojalle :) 
Tämä ei ole menossa pakettiin, mutta tuli bonuksena sopivan kokoisesta fleecekaitaleesta. Äärimmäisen helppo pipo tehdä, suosittelen trikoopipon ohella ensikertalaisille :) Ohje löytyy täältä.


Naisten tossukat, raidallista fleeceä. Pohjat tein kaksinkertaisena, muuten yksinkertaisena. Ohjeen löysin täältä ja kaavat tietysti piirtelin itse, hieman niitäkin (tapani mukaan) muutellen. Mielestäni pohjasta tulee ohjeen mukaan liian pieni sekä varresta liian löysä, siksi muuntelin kaavaa.
Samanmoiset tossukat musta-valkoisesta pallofleecestä. Ohje on myöskin todella helppo ja nopea tehdä, alle tunnissa olet varmasti tehnyt kaavat, leikannut kankaat ja ommellut ne kasaan. Suosittelen!Näiden töiden lisäksi tein viikonlopun aikana:

- Keittiön verhot 
- Keittiön pyöreälle pyödälle pöytäliinan, 
- Eteisen ikkunaan verhon 
- Eteisen oven ikkunaan pikkuverhon 
- Olohuoneen verhot 
- Virkatut tossut

 Eli hommaa riitti :)


Tämä olikin sitten viimeinen osa tonttupajaa. Kaikki on nyt tehty ja paketointi on enää jäljellä. Nyt on aika nauttia olosta ja näperrellä pikkuisia pehmoisia paketteja lähimmäisille :)Rauhallista  joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. kypärämyssy oli just oikean kokoinen ja kiitokset tuubihuivista lisukkeineen. on ollut kovassa käytössä! pomo kehui kivan näköisiksi! töppöset jokapäiväsessä käytössä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu että kypärämyssy oli sopiva, kaavat on pistetty talteen :) Pakettiin koitinkin kehitellä jotain mieluista ja tarpeellista, kiva juttu että osui nappiin :)

      Poista