14.12.2014

Gluteenitonta - Pinaattiletut

Silloin kun aloitin gluteenittomalla ruokavaliolla, päätin tehdä pinaattikeittoa. Innoissani hääräilin keittiössä, mutta keskittymiseni herpaantui ja aloin samalla tekemään jotain muuta. No, sen nyt tietää miten käy kun maitopohjainen keitto kiehuu hetken yksinänsä; sehän palaa pohjaan. Ei auttanut muu, kuin heittää keitto menemään. Sen jälkeen ei ole tehnyt mieli leikkiä pinaatin kanssa muuten, paitsi smoothieissa, pastassa ja salaatissa lisäkkeenä.

Nyt kuitenkin innostuin taas pitkästä aikaa pinaatin kanssa touhuamaan ja päätin kokeilla gluteenittomia pinaattilettuja. Ohjeen pohjan nappasin kotikokki.net-sivustolta ja hiukan itse muuntelin omiin aineisiini sovitellen:

Pinaattiletut (noin 20 pientä)


5 dl     maitoa
1 tl      psylliumia
2         kananmunaa
150 g  tuoretta, pieneksi hakattua pinaattia (myös pakastettu käy)
1,5 dl  vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl  riisijauhoja
1tl       suolaa


Sekoita maidon sekaan psyllium sekä munat hyvin vatkaten. Lisää pinaatti. Sekoita jauhot todella hyvin vatkaten, ettei ne paakkuunnu (siivilää kannattaa käyttää). Mausta suolalla ja anna taikinan vetäytyä huoneenlämmössä noin 15 min. Taikinasta tulee hyvin paksua, mutta se on vain hyväksi.

Pudota lettupannulle pienet tipat rasvaa joka koloseen ja paista lettuja muutaman minuutin ajan. Kun taikina on hyytynyt, käännä letut toisin päin. Paista vielä muutama minuutti ja kippaa letut lautaselle. 
Tarjoile esim. perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera :)Paistoin aika paksuja lettusia ja letuista tulikin todella muhkeita ja täyteläisiä. Hiukan tummia, mutta onpahan ainakin kypsiä :) 

Itselleni riitti 3 lettua ja miehelleni 4, kun perunamuusia oli kaverina. Eli ovat todella täyttäviä.

Näitä tulee varmasti tehtyä usein, koska ne ovat helppoja, nopeita, hyvin vatsan täyttäviä ja ennenkaikkea edullisia! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti