17.12.2014

Gluteenitonta - Pätkismuffinssit

EDIT 30.1.2016 : 
Pätkikset eivät ole enää gluteenittomia. 
Tuoteselosteessa on maininta "saattaa sisältää vehnää".Kun iskee armoton karkkihimo ja makean nälkä, nämä muffinssit pelastavat päiväsi. Ohje on kirjasta "Kinuskissan helpot suosikit" ja ohje on vaan muunnettu gluteenittomaksi.

Pätkismuffinssit (12 isoa / 18pientä)


1          Pätkis Mini Bites- pussi
150 g   juoksevaa margariinia
1,5 dl   sokeria
2          kananmunaa
4 dl  vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl       leivinjauhetta
2,5 rkl  kaakaojauhetta
1,5 dl   maitoa


Avaa Pätkis pussi ja nappaa sieltä talteen "sydämet" muffinsseihin (6/9 kpl). Itse olen käyttänyt mini bitesin puolikkaita, ne riittää ihan hyvin. Hakkaa loput pätkikset hyväksi rouheeksi ja siirrä hetkeksi sivuun.
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten sekaan.Mitta maito. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää siivilää apuna käyttäen vuoronperään jauhoja ja maitoa. Vatkaa hyvin. Lopuksi lisää pätkisrouhe ja sekoittele se tasaisesti taikinaan esim. nuolijaa apuna käyttäen.
Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja työnnä pätkissydän taikinan keskelle. Peittele kohdat hiukan taikinalla.

Paista 225 asteessa noin 15min.

Nauti!Testasin ja tein muutaman Da Capoilla ja niistä tuli myöskin aivan älyttömän hyviä. Nappasin taikinaa hiukan sivuun ja lisäsin sinne Da Capo-rouheen ja pilkoin patukoista 1cm levyisiä sydämiä. Ja makoisia olivat. Mukavaa vaihtelua syödä kahta lempparisuklaata vuorotellen :)


Kaikki, jotka ovat näitä muffinsseja maistanut, ovat tykänneet. Varmoja herkkupöydän suosikkeja siis:) Tällä hetkellä on myös paras mahdollinen aika tehdä näitä, kun kauppojen hyllyt notkuvat Fazerit klassikoiden karkkibokseja.


Namut vaan palasiksi ja muffinsseja vääntämään!
1 kommentti: