1.6.2016

Kesä ja kevyempi olo - Täältä tullaan!

Kevät oli epätasaisen pienen kipeilyn aikakausi, joka pisti kropan koville. Kipeänä tuli syötyä kaikkea sitä mitä ei pitäisi; rasvaisempaa, suolaisempaa ja makeampaa mahan täydeltä. Parannuttuani, huonot syömistavat meinasivat väkisinkin kummitella taustalla ja ottaa vallan, normaalisti suht terveellisestä arkiruokailustani. Taistelu on ollut kovaa ja olen kyllä lipsunut. Viikonloppuisin on namuset maistunut ja leipää on puputettu kaksin käsin. Ja kuten tiedätte, olo on sen mukainen; tunkkainen ja turvonnut, päätä särkee lähes päivittäin ja muutenkin tuntuu että koko keho on ihan tukossa ja pahoinvoiva.

Toukokuussa tuli mitta täyteen. Tämä tunkkainen olo saisi luvan väistyä kesän tieltä ja haluan kroppaani hyvän olon takaisin, alkuvuosi kun oli niin ihanaa. Kosmetologini antoi vinkin juotavasta savesta jo huhtikuussa kasvohoidon yhteydessä, kun keskustelimme kaikesta hvinvointiin liittyvästä. Silloin kävin Ruohonjuuresta noukkimassa savipussukan ja iskin sen vain kaappiin odottamaan parempia aikoja. Kaapissa savipussin vieressä, nökötti odottamassa myös aiemmin hommattu detox-kuuri, joten päätös oli tehty; puhdistuskuuri alkakoon 1.6.!

Ajankohdan suunnitelin sen mukaan, että TAJUn jumpat ovat päättyneet, eli ei "pakollisia liikuntavelvoitteita", ilmat ovat jo lämmenneet sen verran että kevyempi ruoka tuntuu hyvältä sekä se, että aikaisemmasta puhdistuskuurista tulisi tasan puoli vuotta aloituksesta. Koskaan kun ei tiedä, miten tuotteet vaikuttaa, vetääkö ensimmäiseksi viikoksi ihan ventiksi vai tuntuuko missään.Argital on Italiassa valmistettua vihreää savea. Savi on kerätty Sisilian aurinkoiselta, saastumattomalta ja koskemattomalta alueelta. Ikää savella on noin 6-16 miljoonaa vuotta, eli suhteellisen iäkästä tavaraa. Aktivoitu savi on lämpösterilisoitu eli se on puhdistettu hauduttamalla eikä siihen ole lisätty mitään säilöntäaineita tai lisäaineita. Näin ollen se sisältää paljon mineraaleja sekä hivenaineita, jotka ovat hyväksi niin suolistolle, luustolle, vatsavaivoille, turvotukselle kuin väsymyksellekin. Tuote on mitä parhain tukemaan detox-kuurien sekä paastojen tehoa. Vihreän värinsä se saa kaksoisidonnaisesta raudasta, joka on tuoreempaa ja tehokkaampaa (kuin esim. punaisessa savessa on kolmoisidonnaista rautaa).Detoxia Body Cleanser on suomalaisen Hankintatukun valmistama puhdistuskuuri, joka on luonnollisia ainesosia sisältävä kokonaisvaltainen kropan puhdistaja. Vaikuttavana aineena on parsakaaliuuteen sulforafaaniglukosinolaatti, joka muuttaa kuona-aineita vesiliukoisemmiksi edistäen niiden poistumista elimistöstä tehokkaasti. Normaalisti suolistoon ja muualle elimistöön kertyy haitallisia kuona-aineita helpostikin stressin, kipeänä olon, huonon ruokailun tai vähäisen liikunnan myötä. Tällä kuurilla kaikki kertyneet kuona-aineet saavat siis kyytiä!

Paketissa on kaksi 20 päivän kuuria, joka on mielestäni todella kätevää. Toki halutessaan, kuurit voi vetää putkeenkin jos siltä tuntuu. Itse päätin ottaa ensimmäiset 20 päivää nyt ja syksyllä sitten toisen puoliskon. Melkein kolme viikkoa on minusta ihan riittävän pitkä aika puhdistukselle, ainakin tällaiselle noviisille.Tänä aamuna se sitten alkoi. Tyhjään vatsaani kippasin huikean herkullisen näköisen lasillisen juotavaa savea. Se ei tuoksunut eikä mastunut miltään, joten juoma meni todella helposti alas. Ennakkoluulot piti vain heittää romukoppaan, niin homma sujui kuin rasvattu.

Toimin ohjeen mukaisesti, 1 tl savea lasilliseen kylmää vettä, sekoitin kunnolla ja annoin laskeutua noin 5 minuuttia. Vesi oli todella sameaa, samannäköistä kuin alun sekoitusvaiheessa, mutta kyllä lasin pohjalle oli sakka valunut, jota ei kuulu juoda. Tämä on helppo rituaali tehdä aamuisin, ei ota lainkaan koville! :)

Kevyehkön aamiaisen kanssa (turkkilaista jugua banaanilla ja ripauksella muromysliä+ vadelmanlehtiteetä) otin vielä detoxia-pillerini. Tabletti muistuttaa normi vitamiinipillereitä ja sekoitin ne jo Piimax pro-vita nappuloitteni kanssa. Mitään erilaista makua en huomannut, tosin pillereiden otto on itselleni niin helppoa, että mitään makuja en ehdi saamaan suuhuni kun ne on jo nielussa menossa.

Kuurin lisäksi nautin 2 litraa vettä, johon sekoitan OptiMSM-jauhetta ja sitruunaa. Epäsäännöllisen säännöllisesti matkassa kulkee myös moringajauhe, jota lisäilen kaikkeen sellaiseen, mihin se sopii, maku on sen verran voimakas. Vihersmoothiet kun alkavat taas houkuttelemaan näin lämpimien kelien myötä aina vain enemmän :) Lisäksi kun tähän lisätään kevyempi ruoka, sopivasti liikuntaa, kunnon yöunet ja uusi ihana käsityöprojekti, hommahan ei voi mennä mönkään! Päivittelen asiaa kuurin edetessä.
 
Eiköhän näillä aineilla keho ala voimaan paremmin tuossa tuokiossa!

 

Ihanaa ja kevyempää kesäkuun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti