5.6.2016

Pipoja ja pussukoita

Viime viikolla iski armoton raivausvimma. Siivosin kämpän, vaihdoin verhot ja matot. Silti jäi vielä "tyhjä" tunne raivauksesta. Makkarissa oli jo jonkin aikaa marinoitunut pari pussukkaa pois heitettäviä/kierrätettäviä/tuunattavia vaatteita, joten nappasin ne juuri imuroidulle olohuoneen matolle ja aloin penkomaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaikista vanhoista topeista, t-paidoista, yms. matonkudetta ja virkata niistä uusi kesäinen ja värikäs matto. No, kuteiden leikkely ei innostanut, joten piti keksiä jotain muuta. Pipoja! Niistä on tullut kovasti mieheni puolelta toiveita ja sehän on karu tosi asia, että pipoja ei voi koskaan olla liikaa. Siis hyviä pipoja. Niinpä aloin suunnittelemaan ja mittailemaan, josko vanhoista kamppeistani olisi vielä jatkamaan elämiänsä pipoina. Sakset suhisivat ja vaatteet menivät palasiksi. Jäljelle ei jäänyt kuin pieniä rippeitä resoreista ja hihoista. Saumuri nousi pöydälle ja siitä se sitten lähti.

Näissä ei ole mitään sen kummallisempaa, malleina pidempää, lyhempää, löysää ja napakkaa, miten materiaalit antoivat periksi. Koitin käyttää aineksen mahdollisimman tehokkaasti.


Tässä kaikki ohuet, yksinkertaiset pipot, jotka esiintyivät ennen toppeina, urheilupaitoina, trikoisina vetoketjutakkeina, sekä kietaisuneuleena:

 


Ja tässä kaksinkertaiset pipot, jotka olivat entisessä elämässään mekko, t-paita sekä ribbineuletoppi:


Vihreälle kirjavalle pipolle sain tehtyä kaveriksi vielä tuubihuivin, sekä trikoisten vetoketjutakkien kauluksista pari pantaa:
Lisäksi tein muutaman pussukan. Muutassa topissa oli sellainen kuva, jonka halusin säästää, mutta materiaali on sen verran joustamatonta, että pipoa niistä ei olisi saanut aikaiseksi. Niinpä ommella surautin niistä kivat pikku pussukat tällä Handmade Hippu-blogin ohjeella. Ylin pussukka on tehty vanhoista sammareista, alemmat topeista, joihin silitin tukikankaan tuomaan hieman lisää ryhtiä. 
 
Tuntuu hyvältä, kun vanhat käytetyt vaatteet saavat uuden elämän! Nyt on pipoja joka lähtöön, pussukoita tavaroille ja mikä parasta, raivausvimma tyynnytetty!
 
P.S. pahoittelut kuvista, jotka ovat ihan sikin sokin, blogger ei halunnut tehdä tänään yhteistyötä kanssani!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hieno huomio! Felix-kissa, tuo lapsuuteni lempihahmo, jonka mukaan kissammekin nimettiin aikoinaan <3

   Poista
 2. Kylläpäs tuli vanhat vaatteet hyvin uudelleen käyttöön uudessa muodossaan! :) erityisen hauska tuo kissa pussukka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henttu! Tuntuu hyvältä, kun vanhat vaatteet katosivat muuhun tarkoitukseen, kuin pyörimiseen muovipussissa lattialla. Felix-kissa pussukka on myös minun erityinen suosikkini :)

   Poista
 3. Minulle sopisi tuo Ladypipo erinomaisesti! AIVAN IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet joku tuttu, niin ota yhteyttä, pipoille ei ole vielä kaikille omistajaa... ;) Saatat ehkä olla tuleva "Foxy Lady"...

   Poista