7.5.2016

Virkatut saippuapussit

 
Näiden pussukoiden teko sai hautua mielessäni monta kuukautta, ennen kuin sain ne aikaiseksi. Saippuat on ostettu Käden taidot-messuilta ja ne ovat huumanneet minua joka päivä tuoksuillaan tuolla lankakopassa  ja muistuttaneet pussukoiden tarpeellisuudesta. Lanka on ollut valmiina jo aika päivää sitten, se pieni kipinä on vaan puuttunut.

Kuukausi sitten sain itsestäni puristettua sen verran, että pussukat tuli vihdoin tehtyä! Turkoosin pussukan tein täysin omasta päästä, pinkkiin löysin jonkunlaisen ohjeen kukkasta varten, muuten sävelsin senkin oman pään mukaan. Mahdotonhan on ohjeita löytää, kun jokainen saippua on niin erikokoinen. Itse kun halusin hyvin istuvan pussukan, joka toimii samalla pesimenä.


Turkoosin tein niin, että aluksi tein saippuan kokoisen pohjan kiinteillä silmukoilla ja sen jälkeen lähdin tekemään reikiä muutamalla ketjusilmukalla sekä pylväillä. näitä tein niin kauan kunnes saippuan reuna melkein peittyi ja sitten muutama kerros kiinteitä silmukoita. Viimeisellä kerroksella tein vielä lenkin taakse, jotta saippuan saa mukavasti ja ilmavasti roikkumaan käytön jälkeen. Pään jätin auki, jotta pussia voi käyttää jatkossakin.

Sisällä on Flow kosmetiikan Terva & Eukalyptus-saippua, joka on aivan järjettömän ihanan tuoksuinen! Pussin materiaalina on BC Garn Allino, 50/50 pellava-puuvilla lanka, jota kului 8 grammaa. Virkkuukoukku oli kokoa 3mm. Ihana lanka työstää ja pesutuntuma on juuri sopivan karhea, mutta silti hellävarainen.


Pinkki versio on tehty jostain löydetyllä (en muista mistä) virkatulla kukkamallilla. Tein kukkaset samanlailla ja luodakseni kukkasten väliin sopivan reunan, virkkasin kiinteitä silmukoita muutaman kerroksen, kuitenkin jättäen yläosaan aukon, jotta saippuan saa halutessaan pois ja pussin uudelleen käyttö on mahdollista. Reunan kiinnitin kukkasiin kiintein silmukoin ja samalla tein lenkin ripustamista varten. Tämänkin pussin materiaalina toimi BC Garnin Allino ja niinikään 3mm koukku. Kulutus huimat 10 grammaa.

Kukkasten sisällä on Sola-saippuan Lempi Lemmen-saippua, joka tuoksuu anikselta, patsulilta ja appelsiinilta. Aivan ihana! Todella voimakas tuoksu käyttämättömänä, mutta iholla lähes tuoksuton.
Meillä siis suihkutilat tuoksuvat tällä hetkellä huumaavasti tervan, eukalyptuksen, aniksen, patsulin sekä appelsiinin sekoitukselle! Kun itse saippuat ja niiden tuoksut ovat 100% luonnollisia, ne tuoksuvat raikkailta ja puhtailta, ei lainkaan tunkkaisilta. Vielä kun pesimetkin ovat täysin luonnonmateraaleista valmistettu, eihän tämä voi tehdä muuta kuin hyvää, niin itselle kuin ympäristöllekin! Lisätietoja saippuoista saat täältä ; Sola-saippua ja Flow kosmetiikka.


IHANAN TUOKSUISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti