23.5.2016

Mummon Tossukaat

Näiden tossujen kanssa minulla on ollut viha-rakkaussuhde. Löysin ne Arkimamman arkiralli-blogista, jossa ihastelin tossukoiden ulkonäköä ja muokattavuuden mahdollisuutta; kaikki langat käy, kokoja on niin pienille kuin isoille käyttäjille, ym. ym. Aloitin tuossa muutamia kuukausia sitten tekemään moisia tossukoita ja niistä tuli kaikkea muuta kuin kivan näköiset. Ne olivat aivan kammottavat! Ei muuta kuin purkuun. Aloitin uudelleen ja luin tarkasti ohjetta, mutta ei, nekään ei näyttänyt siltä miltä piti. Purkuun. Syytä tähän epäonnistumiseen en löytänyt.

Jätin tossujen teon kokonaan, päätin vähän jopa inhota ohjetta ja varmasti en koita enää tehdä näitä ikinä, tyhmät tossut! Kuukaudet kuluivat, tunteet pehmentyivät ja mielenkiinto kasvoi uudelleen. Jos vielä kerran kokeilisi.


Lankakopassani olisi näihin tossuihin juuri sopivaa lankaakin, joka on ollut murheenkryynini koko sen olemassaolonsa ajan (kulkenut matkassani 14 vuotta). Lanka on yli 20 vuotta vanhaa, kirkkaan keltaista, pörröistä, kutittavaa, pehmeää ja epätasaista, täysin tuntematonta sorttia. Muistan, että tästä samaisesta langasta olen vuonna -94, virkannut meidän kissanpennullemme pienen hiiren. Olin silloin 8-vuotias. Eli aikaa on kulunut ja tämän langan olisi korkea aika poistua kopastani!

Otin langat ja sopivat puikot esiin ja testasin vielä kerran ohjetta. Kappas, sehän olikin ihan helppoa ja töppönen näytti juuri yhtä hyvältä kuin ohjeessakin esiintynyt yksilö! Tossut valmistuivat muutaman illan tuoksinnassa ja kaikki meni vihdoinkin kuin Strömsössä! Kaiken langan sain kulutettua, 83 grammaa ja puikot olivat 3,5mm sukkikset.


Itselleni tossut olivat liian isot ja mietin sopivaa käyttäjää niille. Mummoni tuli heti mieleen, kun hän käyttää aina kaiken maailman tossuja. Mummolla kuitenkin jalat turpoaa päivän myötä ja varpaat välillä "äköttelee" kovaksi muotoilluissa tossuissa. Näissä töppösissä on hyvin tilaa varpaille ja turvotukselle, lisäksi ne ovat lämpimät ja pehmeät. Kirkkaan värinsä ansiosta, ne löytyvät hyvin vähän hämärämmässäkin valossa.

Rakas mummoni viettää 83-v syntymäpäiviään virallisesti tänään, joten tossut menivät hänelle lahjaksi viikonloppuvisiitilläni! Mummo oli tyytyväinen ja tassutteli tossut jalassa koko loppupäivän :) 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti