8.3.2016

Varvassukat x2

Ensimmäinen paljastus. Pitkään mielessä marinoitunut haave itse kudotuista varvassukista pääsi vihdoin toteutukseen, kun tein suurta suunnitelmaa kaikkien lankojeni kuluttamiseksi. Kauan aikaa sitten löysin tuon ohjeen ja sitä olen lueskellut sitä aina tasaisin väliajoin, josko nyt alottaisin. Aina on kuitenkin ollut joku muu projekti päällä, joten en ole uuteen homman ryhtynyt.

Nyt uuden vuoden lupaukseni jälkeen päätin ottaa ohjeen esiin ja testata, tuleeko sukista käyttökelpoiset. Tykkään muuten kovasti varvassukista ja omistan myös varvaskengät, joten tiedän hiukan siitä, miltä ne hyvin istuvina voivat tuntua jalassa.


Tein Nallen luontopolun loppukerästä itselleni nilkkasukat, suurinpiirtein kokoa 38. Puikot olivat 3 mm sukkikset ja silmukoita 52. Lankaa kului lankakopastani 56 grammaa. Ohje löytyy täältä.

Sukat oli helpot tehdä ja tulivat nopeasti valmiiksi. Sukat istuvat hyvin jalkaan ja varpaat tuntuvat mukavilta. Sen verran poikkesin ohjeesta, että en tehnyt ohjeen mukaisen mittaisia varpaita, vaan sovitin jokaisen varpaan itselleni sopivan mittaiseksi.

Kun nämä yksilöt tuli valmiiksi, tiesin heti toisen henkilön, joka innostuisi näistä; oma miekkoseni. Niinpä samantien uusi kerä puikoille ja sama homma alusta, tosin miesten koossa.


Samalla ohjeella tehty, mutta vain isoimmalla koolla. Lanka myöskin Nallen luontopolkua ja 3mm puikot kutoivat 62 silmukkaa. Näihin tein pidemmät varret ja sain koko kerän kulutettua näihin sukkiin, painoa on 97 grammaa. Varpaat on niinikään tehty mittatilaustyönä, jotta istuvat mahdollisimman hyvin.


Molemmat sukat ovat olleen kovassa käytössä ja tykätty ollaan kovasti. Varvassukathan tukevat jalkapohjan lihaksistoa aivan eri tavalla kuin normisukat, joten varsinkin jäykistä varpaista tai muuten jalkapohjan ongelmista kärsiville, varvassukat voivat olla hyvä apu. Lisäksi varpaanvälit eivät pääse hautumaan ja hiertymään, kun jokainen varvas on omassa lokerossaan. Jos kaipaat vähän jotain uutta sukkalaatikkoosi, testaa näitä ihmeessä :)Ihanaa naistenpäivää kaikille upeille naisille!

2 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat! :) usein ihmettelenkin mistä saat nää kaikki huikeet ideat ja lopputulos aina niin onnistunut. Ei voi muutakun ihailla ja ihmetellä, aivan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henttu! Ideoita on enemmän kuin päähän mahtuu, kokeilunhaluinen kun olen. Yleensä kuitenkin kaikki ideat tulee käytännön tarpeesta... Lopputulos voi sitten olla jotain aivan muuta :) Kuvissa on hyvä kääntää aina vain se parhain puoli esiin ;)

   Mutta mieli pysyy hyvin virkeänä kun testailee kaikkea uutta ja jännää :)

   Poista