10.3.2016

Joogasukat

Taas on seuraavan paljastuksen aika. Tavoitteeni, kaikkien vanhojen lankojen hävitys, on päässyt vasta alkuun, mietin mikä olisi kaikista tehokkain ja kannustavin tapa lankakopan tyhjenemiseen. Mylläsin koppaa moneen kertaan ja tutkiskelin samalla ruutupaperille tekemääni suunnitelmaa. Kaikki on kyllä todella hyvin suunniteltu ja uusi projekti on aina helppo aloittaa, kun langalle on jo valmiiksi mietitty käyttötarkoitus. Siltikin tuntui, että ei oikein tiedä ottaako kokonainen kerä vai koittaako jotain langanlopuista. Paljon valinnanvaraa ja silti mikään ei innosta!

Vielä tovin pyörittelin lankoja käsissäni ja tajusin, että jotain lankoja riittää vain yhteen projektiin. Kun niistä vain tekee jotain, ne ei enää palaa takaisin! Työn pitää olla sellainen, ettei lankoja jää yhtään ainutta pikkunyttyrää, vaan homman pitää olla niin suunniteltu että kaikki menee, viimeistä metriä myöten. Valintani oli Novitan isoveli-lankojen jämät ja aloin tuumasta toimeen.

Puntaroin kaikki langat ja jaoin ne tasan kahtia. Seuraavaksi menin luottosivustolleni biscuitandjam.com ja raitoja suunnittelemaan. (Tällä raitageneraattorilla olen aina saanut kaikki langat kulutettua pois, kertaakaan ei ole jäänyt isoja kerän loppuja pyörimään, suosittelen!) Nilkkasukat luki suunnitelmassani paperilla, mutta lankoja puntaroidessani tiesin, että langat menisi todella tiukille riittävyyden suhteen. Niinpä pistin suunnitelmat uusiksi ja pistinkin keväistä joogasukkaa pykälään :)


Aloitin ne kärjestä ja tein raidoitusta niin pitkälle varteen kuin vain langat riittivät. Harmaanruskeaa ja vaaleanpunaista jäi vielä pikkuiset kerät, joista sain kätevästi tehtyä kantapäähän pienen joustinosuuden. Mielestäni sukat istuvat jalkaan mukavammin ja näyttävät viimeistellyimmältä kun kannan reunaan tekee muutaman kerroksen joustinta.

Lankoina Novitan isoveljien rippeet, sävyinä vaaleanpunainen, vaalean harmaa sekä harmaanruskea. Puikot oli 4 mm sukkapuikot, silmukoita 40 ja painoa näille tuli 93 grammaa.
 
 
Kevättä kohti kun mennään, voi jo pitää sisällä sellaisia sukkia, joissa varpaat saa aurinkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti