20.11.2015

Raitaneule

Nyt on elämäni ensimmäinen neulepaita tehty! Aloitin tietysti kaikista pisimmän kaavan mukaan tehtävästä, kun kiltisti noudatin ohjetta. Eli paita on tehty etu- ja takakappaleesta sekä istutetuilla hihoilla. Pituus on takapuolen peittävä, melkeinpä voisi sanoa tunikamittainen. Langaksikin valitsin vielä pykälää ohuemman kuin ohjeessa, joten kaikista helpoimmalla en itseäni päästänyt. Päätin, että jos tämän jaksan tehdä loppuun, tulen varmasti tekemään lisää paitoja ja muita isompia projekteja jatkossa.


Paidasta tuli juuri oikean kokoinen, hyvin istuva ja mukava päällä. Hihoja jouduin vähän itse soveltamaan, koska ohuemmalla langalla mitat eivät pitäneet alkuunsakaan paikaansa. Etu- ja takakappaleessa mentiin senttien mukaan, hihoissa kerroksien. Eihän ne silloin voi mitenkään osua kohdilleen eri langalla, tai jos ei ole täysin samanlainen käsiala kuin ohjeen tekijällä. Mielestäni oli outoa muuttaa tyyliä kesken ohjeen... Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :)

Ohje on Novitan sivuilta ja lankana Novitan Ipana, ohjessa mainitun Miamin sijasta. Väreiksi valikoitui vaaleanpunainen ja valkoinen. Lanka on 100 % akryylia, joka ei materiaalina ole se kaikista parhain, mutta ihanan pehmeä ja kevyt neule on minun makuuni.


Lankaa oli mukava kutoa, pinnasta tuli kauniin sileä ja "virheetön", jos omasta käsialasta voi niin sanoa :) Ipana-langan pitäisi olla nyppyyntymätöntä, joten toivon tälle paidalle pitkää ikää. Ensimmäiseen neuleeseen kun en viitsinyt mitään kalliita lankoja ostaa, jos projekti olisikin mennyt täysin penkin alle. Hommasin rohkeasti 700 g lankaa (350 g/väri), ettei vaan lopu kesken. Lankojen yhteishinnaksi tuli huikeat 21 €, eli paidan todellinen hinta on noin 12 €. Todella edullinen siis!


Nyt on jo netti kuumana pyöritty katselemassa uusia neuleita, mutta onneksi nuo kamalat lankaröykkiöt vieressäni palauttavat minut takaisin maan pinnalle; ensin kaikki vanhat pois, sitten vasta uusia tilalle! Mutta se on varma, että neuleita tulee lisää jossain vaiheessa!


Ihanaa viikonloppua kaikille!!

12 kommenttia:

  1. Wow! Nostan hattua! En ikinä osais tehdä noin hienoo neuletta. Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Neule oli itseasiassa todella yksinkertainen ja helppo tehdä... Helppo siis vasta-alkajallekin :) Ei muuta kuin kokeilemaan!

      Poista
  2. Kaunis pusero, ja vielä hankalimman kautta tehty, kun on saumat. Minä en tykkää saumojen ompelusta, joten pyrin neulomaan kaiken saumattomasti. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, hankalimman kautta täytyy aloittaa, niin seuraavan voi tehdä "fiksummin" :)

      Saumojen ompelu oli kieltämättä aika puuduttavaa touhua, mutta into saada ensimmäinen neule valmiiksi, pisti neulaan vauhtia :D Seuraava neule tulee varmasti olemaan mahdollisimman saumaton malli....

      Poista
  3. Hieno villapaita! Kun tekee isoa työtä,mielellään satsaan langan laatuun.harmittaahan se jos työ heti nyppääntyy ja on nähnyt ison työn;-) pätevä syy siis ostaa luxuslankaa:-P itsellä puikoilla Paulie-villatakki, joka tuntuu olevan helppo ohje vaikka englanniksi onkin! Saumattomasti ylhäältä alas.Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, kyllä seuraaviin neuleisiini tulen hommaamaan varmasti laatulankaa, jotta työt kestäisivät mahdollisimman pitkään hyvänä.. Saa nähdä, kuinka hyvin tämä Ipana-lanka kestää käytössä, tiiviisti on neule ollut jo päällä :) Täytyy varmaan vähän pitää aikaa ja käyttöä silmällä ja raportoida jossain vaiheessa asiasta...

      Paulie näyttää kyllä sievältä ja aika yksinkertaiselta, itse vain kun en ole nappeleiden ystävä.. Vaikka silmääni napilliset neuletakit näyttävätkin todella kauniilta, päälleni en niitä pystyisi laittamaan....Tiedän, todella outoa...:/

      Mutta joku saumaton neule lähtee varmasti puikoille heti ensi vuoden puolella, nyt täytyy panostaa noiden vanhojen lankojen hävittämiseen toden teolla! Lankalaihiksen deadline lähestyy uhkaavasti...

      Poista
  4. ONPA MAHTAVAN NÄKÖNEN VILLAPAITA! OSAAT KUTOA TOSI TASAISTA,LANKALAIHIKSESTA PÄÄTELLEN OLET KUTONUT KYLLÄ PALJON! HIENOA KÄDEN TAITOA! JATKA SAMAAN MALLIIN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lanka oli sen verran mukavan tuntuista kutoa, että tuli tasaista jälkeä tällä kertaa. Lankalaihis on itseasiassa ihan hyvällä mallilla, vielä kun vähän jaksaa vielä ahertaa, niin tavoite on saavutettu :)

      Poista
  5. Hei kutoja mestari! mulla olisi haaveena kutoa ohuesta langasta sukat,eli oilisko hyvää vinkkiä mikä lanka ja minkä numeron puikot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mestariksi ei minua voi mitenkään kutsua, mutta voin antaa pikkuvinkkejä.

      Jos ohuita sukkia meinaa tehdä, puikkoina varmaan 2-2,5mm puikot on varmasti hyvät.

      Lanka on sitten täysin itse valittavissa; alpakkaa, merinoa, puuvillaa, sekoitelankaa,... Kannattaa tutkia nettisivujen kautta vaihtoehtoja tai marssia suoraan lankakauppaan ja mennä hypistelemään eri lankalaatuja ja valita sitä kautta mieleisin vaihtoehto. Jos on ihan ulapalla lankavalikoimasta, suosittelen kauppaan menoa :)

      Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes jotain apua!

      Poista
  6. Miten tämä neule on kestänyt käyttöä, mielenkiinnolla kyselen... kannattaako Ipana-lankaa käyttää? Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Eeva! Ipana-lanka on ollut kyllä hyvin kestävää, paitaa on tullut muutamia kertoja pestyä eikä pinnassa ole huomannut mitään nyppyyntymistä tai kulumista. Olen ollut tyytyväinen kaikin puolin, ainut miinus on keinokuituisuus ja sen myötä hiostavuus, muuten erittäin suositeltava lanka!

      Poista