17.11.2015

Kädentaidot-messujen jälkitunnelmat

Nyt on messut ohi ja aika palata taas arkisiin kuvioihin. Jalat olivat aivan puhki joka ilta ja kaupan päälle sain kunnon flunssan ilmastointilaitteiden viimasta. Mutta olihan se melkoisen ihana viikonloppu, kun sai olla sellaisessa paikassa, mikä itseä kiinnostaa. Sai myydä kauniita käsintehtyjä tuotteita, joiden takana voi ylpeänä seistä, tavata ihania ihmisiä ja keskustella kaiken maailman asioista. Kaiken kaikkiaan nautin viikonlopusta täysin rinnoin, toivottavasti tällainen mahdollisuus tulee vielä joskus uudelleen mahdolliseksi.

Messujen järjestelyt toimivat ihan mainiosti, mutta poislähdön aikainen parkkipaikan ohjaus oli aivan kädetöntä. Miehiä oli tasan kaksi kappaletta ohjaamassa 1500 auton vyöryvää massaa, jossa oli toinen toistaan enemmän väsynyttä messuvierasta. Perjantai-iltana oltiin 45 min parkkipaikalla jumissa ja lauantaina noin 35 min. Aamuisin kaikki oli kuitenkin täydellisen ohjattua ja toimivaa. Järjestäjät eivät siis olleet varautuneet illan tapahtumiin kunnolla.
Toivottavasti messujen järjestäjät ottivat tästä opikseen ja ensi vuonna on liikenteen ohjaus myös pois lähtiessä kunnolla hoidettu.

Ruoka-asioissa kun on gluteeniton kasvissyöjä, ei ole kaikista helpoin asiakas. Ravintoloissa oli valmistauduttu mielestäni kuitenkin ihan hyvin, mistä suuri kiitos. Vatsa tuli täyteen ihanan lämpimästä porkkanasosekeitosta :) Ja pehmis-kioskeilla oli gluteenittomia vohveleita!! Kahviloissa oli gluteenitonta pullaakin, joten niin suolaista kuin makeaakin oli tarjolla. Kaikki täytetyt sämpylät olivat vain kinkulla höystettyjä, joten siitä minikokoinen miinusmerkki.

Vessat eivät olleet mitenkään kamalan ruuhkaisia, mutta kyllä niihinkin sai aikaa hukattua yllättävän kauan. Näytteilleasettajille varattu oma WC olisi kyllä todella mainio kehitysidea. Moni yksin oleva myyjä hyötyisi siitä paljon, kun aikaa ei kuluisi turhaan jonotteluun. Onneksi messumyyjien keskuudessa ollaan niin mukavia ja avuliaita, että apua sai jos sitä tarvitsi. Itse hain naapurimyyjälle aamiaista, seisoskelin toisen myyntipisteessä vessassa käynnin ajan, ja muutenkin jos jotain oli, aina oltiin valmiita auttamaan, puolin ja toisin.Sitten niihin ostoksiin. Sain pidettyä itseni irti kaikista langoista, eikä ainuttakaan kerää lähtenyt matkaan. Kaikki kyllä himotti kovasti, mutta kun ei ole tällä hetkellä sitä pakollista tarvetta, pystyin hyvin pidättäytymään. Moni jäi mieleen kummittelemaan, mutta ensi vuonna sitten :)


Flow Kosmetiikan osastolla tuli vierailtua heti perjantaina ja sieltä lähti etsinnän alla oleva saippua matkaani, nimittäin Kanerva-sheivaussaippua. Lisäksi miehelle tuliaisiksi Terva-Eukalyptus, joka huumasi minut tuoksullaan. Sheivaussaippuaa ei näköjään ole heidän kotisivuillaan laisinkaan, eli kävi todella hyvä tuuri, kun nappasin sen matkaani.


Sola Saippuan siskokset olivat niin ihania (naapureita), ettei niiden tuotteita voinut olla ostamatta. Itse keitettyjä saippuoita, joissa huumavat tuoksut ja tarinat. Kaikki ilman kemikaaleja. Tuoksuja oli muistaakseni 26 erilaista, joten sen valikoiman edessä vierähti hetki jos toinenkin. Mukaan lähti Revontulet, Tervan taika, Nokipannu sekä Lempi lemmen -saippuat. Monta monituista jäi vielä mieleen, mutta onneksi heillä on jälleenmyyjiä ympäri Suomen, niin on mahdollista saada näitä lisää ennen ensi vuoden messuja.


Novitan osastolta nappasin pyöröpuikkosetit matkaan. Nämä ovat  käteviä, kun vaijerin voi vaihtaa  aina sopivan kokoisiin puikkoihin. Ei siis tarvitse olla samasta koosta eri mittaisilla vaijereilla varustettuja malleja. Tarjolla oli 2 erilaista settiä, joissa oli koot 4,5,6 tai 7,8,10 ja vaijereita mitoissa 60cm, 80cm, 100 cm. Eli nyt on pyöröjä kerrakseen :)

Lisäksi tuli tehtyä muutama joululahjaostoskin, joista ei sen enempää, ne pidetään visusti salassa ;)
Messut oli aivan ihana kokemus, kiitos kaikille! Erityiskiitos tädilleni, Pipsalle, joka otti minut hommiin koko ihanaksi viikonlopuksi! Toivottavasti otetaan ensi vuonna uudestaan :)


2 kommenttia:

  1. Hei! Olisit ihmeessä vetänyt hihasta messuilla! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olisi todellakin pitänyt.... Kai sitä vaan iski joku ihmeellinen ujouskohtaus, kun en saanut hihastasi nypätyksi.... Jos uusi tilaisuus tulee, nappaan hihastasi varmasti :)

      Poista