5.11.2015

Pikkumiesten sukkia

Aiemmin olen kertonutkin, että sain ystävältäni ison kasan lankaa. Ainut toive langanlahjoittajalta oli saada hänen pojilleen sukat, joten nappailin sopivia langanloppuja ja pistin sukat puikoille!

Sukat on omalla ohjeella tehty, muutettu vain lasten kokoisiksi. Silmukkamäärät heitin hatusta, mutta ihan passelin kokoiset niistä tuli :) Vihreät sukat on suurinpiirtein kokoa 28. Lankana toimi vihreän kirjava, 7-veljeksen paksuinen loppukerä. 4 mm puikoilla pistelin menemään, silmukoita 40 kpl. Kannan jaon tein seuraavasti; 3 s jätin keskelle, 9 tuplasilmukkaa ja 8 reunasilmukkaa. Varsi on 3o-2n joustinta, erittäin venyvä, vaikka kuvassa näyttääkin todella kapealta. Lankamenekki oli 73 grammaa.

Siniset sukat ovat noin kokoa 26. Silmukoita 36, nelosen puikot ja lankana sinisen kirjava loppu, sekä kirkkaan sininen seiskaveikka. Kantapään jako: 3 keskellä, 7 tuplaa ja 8 reunasilmukkaa. Näiden sukkien varsi on 3o-3n joustinta ja niinikään joustavaa sorttia, vaikka kuva yrittää väittää toista. Lankaa näihin pienempiin sukkiin kului 56 grammaa.

Lankalaihis edistyi taas siis 129 grammalla ja pojat saivat jalkoihin hieman lämmikettä :) Vielä on lahjoituslankoja reilu kilo käyttämättä (plus kaikki muut omat langat), mutta eiköhän aika monelle langalle vielä käyttöä löydy... Joulukin alkaa pikkuhiljaa kolkuttelemaan, joten yhden naisen tonttupajaa on varmaankin tänäkin vuonna tiedossa, vahvasti lankojen muodossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti