1.3.2015

Käsitöitä - Tuubihuivi ja kämmekkäät

Nyt ne on vihdoin valmistuneet! Rakas, ihana piponi sai kaverikseen pitkään suunnitellun tuubihuivin sekä vielä mukavat kämmekkäät. Huivi on ollut valmiina jo tovin, mutta lisäksi tehdyt kämmekkäät valmistuivat vasta eilen ja ne piti tietysti saada samaan postaukseen. Kämmekkäät kudoin tietoisella riskillä, koska langan riittävyydestä ei ollut mitään tietoa. Keittiövaakaa apuna käyttäen, punnitsin kaikki langanjämät tasan molempiin :)Kaksipuoleinen Tuubihuivi

                                                Puikot: 80cm pyöröpuikko 4mm
                                                Lanka: Madame Tricot Dora Sim - kaksinkertaisena
                                                Lankamenekki: vajaat 2 kpl 100g kerää (valmiina paino 152g)
                                                Neuletiheys: 17 s / 31krs  10*10 cm kuvioneuletta
                                                Koko: Ympärysmitta 114cm, Korkeus 17 cm


Luo 200 silmukkaa puikolle. Kudo ensimmäinen kerros pelkkää oikeaa. Tee toinen kerros 1o-1n. Jatka näitä kahta kierrosta vuoronperään, kunnes huivin korkeus on noin 17 cm ja viimeisin kierros on 1o-1n. Kudo viimeinen kierros oikeaa ja päättele samalla löyhästi. Päättele langat huomaamattomasti, jotta voit käyttää huivia molemmin päin.Huivista tuli juuri oikean kokoinen omaan kaulaani. Ei liian löysä, eikä tiukka. Suojaa kaulaa tuulelta ja tuiskulta, muuta ei kuitenkaan tunnu ahdistavan kuumalta. Korkeuskin osui nappiin. Koska huivi on kudottu kaksinkertaisella langalla, suhteessa pieniin puikkoihin, neuloksesta tulee napakkaa ja huivi pysyy hyvin ryhdissään. Korkeus ei siis katoa kaulaan laitettaessa.

Kaksipuoleiset Kämmekkäät

                                                     Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
                                                     Lankamenekki: 48 g
                                                     Mallineule: 1 krs pelkkää oikeaa, 1 krs 1o-1n.

Luo 40 silmukkaa puikoille. Tee 1o-1n joustinneuletta 9 krs. Jatka sen jälkeen mallineuletta 27 krs. Tee peukalon kohta haluamallasi tavalla. Jatka vielä mallineuletta 5krs. Tee lopuksi 7krs 1o-1n joustinta ja päättele kahdeksannella kierroksella. Tee peukaloon neljä kierrosta joustinta ja päättele viidennellä kierroksella. Päättele langat huomaamattomasti.Koska sekä pipo että huivi on tehty kaksinkertaisella langalla, halusin kämmekkäidenkin olevan kaksinkertaiset. Siitä meinasikin aiheutua harmaita hiuksia, koska en osannut yhtään ajatella kuinka se on verrattavissa yksinkertaisten painoon.. No mutta kaikki sujui mallikaasti ja langat riitti juurikin sopivasti. Vain muutaman metrin pätkä jäi  :)
Lankalaihis edistyi jälleen 200 grammalla! Jee!

6 kommenttia:

 1. hauskan näköiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmaan luiskahtanut kommentti vähän väärään postaukseen, tarkoitatko noita tovi sitten esittelemiä nilkkasukkia?

   Mutta kiitos kehuista kuitenkin joka tapauksessa :)

   Poista
  2. nilkkasukkia! anteeksi oli menny väärään paikkaan!

   Poista
  3. Eipä mitään, tärkeintä että kommentti tulee perille :)

   Poista