6.3.2015

Käsitöitä - Nilkkasukat sekä kämmekkäät

Nyt pääsen vihdoin paljastamaan salaisuuksiani. Näitä en tosiaan voinut esitellä aikaisemmin, koska olivat menossa lahjaksi ja lahjansaaja käy kurkkimassa blogia aktiivisesti. Eihän se olisi ollut kiva, jos olisi nähnyt yllätyspakettinsa sisällön jo ennakkoon. Ei ei.

Tänään kuitenkin paketti saapui päivänsankarille, rakkaalle siskolleni ja sain vihdoin mahdollisuuden julkaista tuotokset täällä :)

Olin saanut pientä vihiä, että nilkkamittaiset villasukat olisi toivelistalla, joten minäpä lähdin internetin valloittavaan maailmaan etsimään mukavaa ohjetta. Garnstudion sivuilta löytyi kivalla kuviolla varustetut nilkkasukat, joten ne päätin toteuttaa ja tässä tulos:Kantapää oli hauskasti joustinta loppuun asti ja se oli yksi asia, mikä innosti tekemään näitä sukkia. Olin niin kyllästynyt tekemään sukkia samalla perusmallilla, että nämä herättivät innostuksen taas sukkien pariin :)
Kuvio oli todella yksinkertainen ja helppo tehdä, ei tarvinnut tuijottaa nenä kiinni ohjeessa koko aikaa. Tykästyin erityisesti tuosta kärjestä, joka päätetään kauniisti ja niihin muodostuvat sydämet <3

Lanka oli seiska veljestä, silmukoita 48 ja lankaa kului sukkiin 67 grammaa, eli ei paljoa. Ohje on kyllä tarkoitettu hieman paksummalle langalle, mutta hyvin onnistui näinkin, hieman soveltaen tietysti ;)  Ohje sukkiin löytyy täältä.
Lankaa jäi sukista vielä jonkin verran, joten kehittelin omasta päästä samalla kuvioinnilla vielä kämmekkäät pakettiin mukaan:
Silmukoita sopivat 42 ja lankaa kului 47 grammaa. Ranteessa on sisäpuolella joustinta noin 6 cm. Peukalokiiloja en ole koskaan harrastanut, joten nämäkin ovat ilman kiiloja tehdyt.Harmikseni, en päässyt antamaan pakettia henkilökohtaisesti, koska täällä ollaan vietetty aikaa oikein kunnon flunssan kourissa (edelleen), joten synttärivierailut piti jättää väliin. Onneksi postipoika kuitenkin on olemassa, joka kuljetti paketin ripeästi perille :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti