12.3.2015

Suunnittelua, kokeiluja, protoja....

Vaikka täällä blogin puolella on ollut hiljaista viime aikoina, ei taustalla ole vain lorvittu.

Olen nimittäin leiponut paljon viime aikoina. Leipiä väännän vähän väliä, mutta ohjeita en ole pystynyt jakamaan, kun en ole mittaillut mitään. Olen vain heitellyt suurpiirteisesti jauhoja, siemeniä, hiutaleita, ym ja sitten odottanut lopputulosta. Mutta lupaan parantaa tapani ja koittaa saada pitkästä aikaa jotain leipäohjetta ihan paperille, tarkkoien mittoineen.

Tein viime viikolla elämäni ensimmäisen gluteenittoman täytekakun, joka onnistui. Siitä tietysti piti laittaa ohjetta ja kuvaa, mutta kakku ehdittiin syömään, ennenkuin kerkesin tekemään mitään.

No, tein sienipiirakan erilaisella pohjalla. Se oli todella hyvää. Mutta unohdin kuvata senkin ja sekin on jo paremmissa suissa.

Viimeiseksi tein ihania muffinsseja naisten päivän kunniaksi. Ne epäonnistuivat aivan totaalisesti, joten niitä en kehdannut julkaista täällä :) Maku oli kuitenkin todella hyvä, ulkonäkö jotain aivan muuta. Se ohje kaipaa siis vielä pientä hienosäätöä, ennekuin siitä tulee takuuvarma.

Eli monta kertaa olisi ollut mahdollisuus, mutta kaikki sössin :) Kuitenkin, leivontaohjeita on siis tulossa, kunhan hieman testailen niitä lisää. Lisäksi täytyy hieman sulatella ja kuluttaa niitä pois tuosta vyötäröltä :)
Käsitöiden osalta, olen keskittynyt suunnitelemaan yhtä mukavaa pikku projektia tässä ja se onkin vienyt yllättävän paljon resursseja kaikelta muulta.

Olen googlettanut niin maan vietävästi ja seikkaillut millon missäkin. Mistään vaan ei meinaa saada sitä täydellistä kipinää, jota haluan. Tyyli tässä projektissani on saman aikaan selkeä, mutta kuitenkin sen verran vapaa, että vaihtoehtoja on miljooonia. Sitä mieluisinta en ole vielä saanut aikaan, mutta ehkä se vielä osuu kohdalle :)

Olen näpertänyt täällä muutamia prototyyppejä ja nyt on yksi, joka saattaa olla jo sinne päin mitä haluan. Mutta se, joka on pilannut aikaisemmatkin versiot, on vielä tekemättä. Pieni pelko on, etten nyt vain pilaisi tätäkin. Onneksi käsitöissä on aina se hyvä puoli, että sen voi purkaa jos ei miellytä!

Olen pahoillani, etten kerro projektini kohdetta, mutta haluan pitää sen vielä salassa. Katsotaan voinko paljastaa siitä myöhemmässä vaiheessa lisää. Uskon näin, kunhan pääsen ensin hiukan neuvottelemaan projektini yhteistyökumppanin kanssa :)Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua ja nautitaan kevätauringosta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti