22.11.2014

Tonttupaja - Osa 1

Aiemmin jo lupailin postailla tonttupajan tuotoksistani. Sen piti olla kylläkin jo viime viikolla, mutta kameran kanssa tulleet vastoinkäymiset pitkittivät projektia. Nyt kuitenkin kuvat on saatu vihdoin otettua ja tässä olisi tulosta ensimmäisestä erästä:


Tässä viimeisimmäksi valmistunut, eilen illalla sormet kipeinä kasaan kursittu Alfo The Monster. Hieman itsemuokkailtu langan loppumisen vuoksi, mutta lopputulos on mielestäni aika hurmaava. Kokoa Alfolta löytyy 25cm ja se on virkattu kaksinkertaisesta akryylilangasta nro 3 koukulla.
Ohje löytyy täältä englanninkielisenä.
       

Tämäkin on viimeisimpiä tuloksia. Jotenkin tuo amigurumien teko on mennyt multa aikaisemmin ohi, mutta nyt jotenkin se iski oikein kunnolla! Tämä pikkukettu on tehty täysin ohjeen mukaan (jos silmiä ja nenää ei lasketa) akryylilangasta nro 3 koukulla. 
Ohje löytyy myöskin englanninkielellä täältä.

Nämä yksilöt ovat valmistuneet jo hiukan aiemmin, itseasiassa ilman mitään ssuunnitelmaa. Ohje on napattu täältä. Tämä on siis vanha ohje, jota halusin ehdottomasti testata. Ohjeen mukaan tehtynä tossuistani tuli todella isot. Puna-mustat on tehty naisten 37 koolla (55s) ja kun pistin seiskaveljeksen heilumaan nro 4 puikoilla, tossuista tulikin kokoa 43. Kelta-harmaat tossukat onkin sitten pienennetty reilusti ja tein nämä 47s ja 7 veljestä samoilla nro 4 puikoilla. Näistä tuli kokoa 39-40, joten täysin sopivat niille, jotka nämä saavat pukinpaketissa :) Ohje on helppo ja sen ymmärtää parhaiten työn edetessä.
Lopuksi vielä koneella surruuteltua. Oranssit ovat miesten kokoa ja mukavan talviset harmaa-valkoiset ovat arvatenkin naisille tehty. Molemmat on tehty fleecestä ja ja lapasissa on myös flecevuori. Pipon sisällä on musta trikoovuori, ettei hiukset olisi aivan pystyssä pipoa pois ottaessa. Ohje mieleisiini lapasiin, löytyi pitkän etsinnän jälkeen täältä. Sivulta löytyy myös paljon muitakin helppoja ja hyviä ohjeita. Kannattaa tutustua paremmin :)
Tässä oli ensimmäisen osa tonttupajastani ja voin vannoa, että lisää on tulossa lähiaikoina :) Into on suuri ja kun sormet tästä taas palautuvat kovan virkkailun jälkeen, tonttupaja jatkaa uurastustaan hymyssä suin!  :)

4 kommenttia:

 1. onpas hienoja ötököitä! hyviä esim pikkujoululahjoiksi! paljonko maksaisi kettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä virkattavat otukset ovat nopeita tehdä. Kettu on tehty periaatteessa päivässä ja Alfo The Monster 2-3 illassa. Toki olen virkannut niitä hyvin intensiivisesti ohjetta tuijottaen.
   Ohjeet saa ilmaiseksi ja lankaakaan ei mene paljon. Itse olen käyttänyt vanhoja langanloppuja sekä edullisia akryylilankoja. Joten rahallisesti tämä on aikas edullista, tosin aikaa vievää :)

   Poista
 2. tosi hieno toi mulkosilmä! löytyisköhän jostain pingviinin ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, itsekin olen aikas ihastunut tuohon Alfon lookkiin :)
   Pingviinin ohjeita saattaa löytyä kun aikansa jaksaa internetin ihmeellisessä maailmassa pyöriä :) Aika helposti niitä löytyy kun vaan jaksaa eri hakusanoilla hakea. Englanniksi kannattaa ehdottomasti testata.

   Poista