En ole vielä kertaakaan testaillut, kuinka gluteenittomuus toimii kuivakakuissa. oletukseni oli, että jos kohotus tapahtuu leivinjauheella/soodalla , homman pitäisi onnistua heittämällä. Minäpä siis otin haasteen vastaan armottomassa kakkuhimossani ja pistin hihat heilumaan!
Jogurttikakku (yksi kakku)
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl kanelia
200 g juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
2 dl jogurttia
Lisäksi:
Kakkuvuoka (tilavuus 2 - 2,5L)
Rasvaa vuoan voiteluun
Gluteenittomia korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka huolellisesti.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää varovasti vatkaimella sekoittaen juokseva margariini, ettei jauhot pöllyä. Vatkaa munat yksitellen taikinan joukkoon kunnolla hiukan tehoa lisäten. Sekoita lopuksi jogurtti taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoittele taikinan pinta kevyesti. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti.
Vinkki: Tarkasta kypsyys hammastikulla/tulitikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Tarvittaessa voit myös suojata kakun päällisen leivinpaperilla, jos kakun pinta tummuu liian nopeasti.
Kakusta tuli suussasulavan kuohkeaa, taivaallisen makuista ja kuten kuvistakin näkyy, hyvin on maistunut :) Tämä kakku on tehty rasvattomasta hedelmämixistä, soodan tilalla on leivinjauhetta sekä kaneli on jätetty pois allergian takia. Lisäksi tein vain puolikkaalla ohjeella, koska itse omistan pienen, halkaisijaltaan 19,5cm ja korkeudeltaan 8cm vuoan (tilavuus 1,2L).
Mahtavan makuinen, helposti muokattava, nopeasti tehtävä ja aina onnistuva kakku! :)
ihan paras kakkuohje! tulee vaan kuohkeempi soodalla kun leivinjauheella. hieno juttu että onnistu. mitä vaaleaa jauhoseosta käytit?
VastaaPoistaKiitos kommentista! Tällä kakkuohjeella on onnistuttu jo ala-asteikäisestä saakka! Leivinjauhe yllätti suuresti ja kakku oli äärettömän kuohkeaa, ei siis haittaa jos sooda on kaapista loppu. Jauhot oli tällä kertaa Sunnuntain vaaleaa jauhoseosta. Ei muuta kun testaamaan! :)
Poista