8.12.2015

Raitalankajämäsukat

Ystäväni lahjoittamissa langoissa oli paljon vajaita Novitan ja Nallen raitalankakeriä, joista päätin tehdä välillä jotain itselleni. Päätin laittaa kaikki loput raitalangat samoihin sukkiin ja luoda jotain värikästä ja ennalta-arvaamatonta. Ainut sääntö oli, että raidat ovat samanlaiset molemmissa sukissa.

Jäljellä oli viiden erilaisen raitalangan jämät. Onneksi oli aina kaksi lankakerän loppua /per sävy, joten jakaminen kaksiin sukkiin kävi edes hitusen verran helpommin.

Ensimmäisenä hommana oli selvitellä ne kaikki kauheassa solmussa olleet langat ja keriä ne uudelleen. Kun solmut oli selvitetty, aloin tutkiskelemaan värijuoksun saloja. Siinä oli hommaa kyllikseen ja meinasin luovuttaa jo alkuvaiheessa. Muutamien tuntien päästä, suurien hikikarpaloiden saattelemana, sain kaikkien viiden erilaisen langan värijuoksut kulkemaan samanlailla. Tietysti lankaa jäi jonkin verran kun värit eivät osuneet kohdalleen, mutta minäpä säästeliäänä yhdistelin lankoja hieman uudelleen ja sain lähestulkoon kaikki langat käytettyä. Vain muutama metri jäi päättelyiden jälkeen käteen.

Tämän jälkeen piti pitää muutaman päivän tauko kyseisestä projektista. Meinasi raitalangat alkaa tulemaan jo korvista ulos.... Muutaman "vapaapäivän" vietettyäni, alkoi taas lankojen värit kiehtomaan sen verran, että pakkohan ne oli puikoille laittaa. Ja tässä lopputulos:Raidat sain todellakin kulkemaan hyvin kohdillaan molemmissa sukissa. Sukista tuli mielestäni erittäin kivat ja suunnitellun näköiset, kun värimaailma on symmetrinen.


Tekotapana pysyi edelleen oma ohjeeni; varpaista varteen, vahvistetulla kantapäällä. Raitojen jaot tehty kolmen kerroksen välein, mutta kantapään puikottelin samalla langalla. Onneksi värit sointuivat hyvin myös kantapäässä :)Puikot olivat 3,5 mm sukkikset ja langat tosiaan Novitan ja Nallen jämiä. Koko noin 38, omaan jalkaan täydellisen sopivat. Lisäyksiä tein varteen sen mukaan, kuin siltä tuntui. Sukkien varret ovat juuri sopivat; resori ei yhtään kiristä, mutta pysyy ylhäällä. Jalkaterässä silmukoita oli perinteiset 48, mutta joustinneuleen kohdalla huikeat 76.

Lankalaihiksen tavoite läheni taas 204 grammalla näiden sukkien valmistuttua, eli lähellä ollaan tavoitetta!P.S. Arvuuttelin äidiltäni ja anopiltani, kuinka pitkät varret sukkiini saan siitä lankamäärästä, kun olin kerinyt kaikki langat valmiiksi. Äiti arveli, että ihan lyhyet nilkkasukat on tulossa, ja anopin arvaus oli vaaksan mittaiset. Pitkiä ei varmasti tulisi molempien mielestä, koska kerät olivat niin pieniä..

Itse kerityn kerän koko voi siis aika paljon hämätä, sillä ei niistä kuitenkaan ihan nilkkasukkia tai lyhytvartisia tullut.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti