20.12.2015

Gluteenittomana Ravintolassa - Pikkubistro Kattila

Juhlistimme ystäväni kanssa kulinaristista vuottamme tutustumalla pieneen ja tunnelmalliseen Pikkubistro Kattilaan. Kattila sijaitsee aivan Tampereen keskustorin läheisyydessä, osoitteessa Hallituskatu 5, joten nälän yllättäessä, kaupungissa liikkuvalle, Kattila on varsin oiva vaihtoehto.

Arkisin heillä on lounastarjoilu klo 11-15 sekä lauantaisin brunner klo 12-16. Lisäksi mainittakoon, että viinit hinnoitellaan senttilitrojen mukaan. Aika hauska tapa :)

Kuva: Pikkubistro Kattila

Pikkubistro Kattila on nimensä mukainen, aikas pikkuinen mutta ihanan tunnelmallinen ravintola, jossa suositaan lähiruokaa sekä luomua. Heidän nettisivuillaan painotetaan sitä, että heillä tehdään kaikki itse, eikä mitään eineksiä käytetä. Se, jos jokin on erittäin ihailtavaa nykymaailmassa.

Sisälle astuessa silmien eteen tulee heti ihanan pirteä punainen hyllykokonaisuus, joka herättää pirteydellään kaikki aistit. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja ihanan rennon iloista, unohtamatta ammattitaitoa. Muutenkin koko paikka huokuu rentoa ja hyvää fiilistä, josta olin itse hyvin yllättynyt. Ulkoapäin Kattilaa katselleena, paikka vaikutti hieman liian intiimiltä ja "sulkeutuneelta". Onneksi kaikki ennakkoluulot on tehty rikottaviksi! :)

Kuva: Pikkubistro Kattila

Sitten siihen tärkeimpään eli ruokaan. Ruokavaihtoehtoja ei ole kovin montaa, mutta ruoat ovat laadukkaista raaka-aineista tehtyjä ja mielestäni hyvin koottuja. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin suuhun pantavaa, kasvis-, kala-, liha-, ja kanavaihtoehdot löytyvät. Erityisruokavaliot oli otettu todella ihanasti huomioon. Ja mikä parasta, lähes kaikki on gluteenitonta, joten oli mukavaa tilata suoraan listalta, ilman kauheita kysymys-tenttailuja tarjoilijalta.

Jätimme alkuruoat väliin ja siirryimme suoraan pääruokien valintaan.

Itse söin Pyhäjärven kuhaa, paahdettua selleriä, kukkakaalia sekä salvia-voikastiketta. Hinta oli mielestäni erittäin kohtuullinen, 21,50 €. Annos oli sopivan kokoinen ja kaikki meni hyvillä mielin. Ruoka oli omaan makuuni sopivan miedosti maustettu, ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja. Kaikki raaka-aineet pääsivät maullisesti oikeuksiinsa ja kaiken kaikkiaan ruoka oli herkullista.

Ystäväni otti luomuporsaankylkeä, dijon-perunakakkua, karamellisoitua sipulia sekä tummaa katajanmarjakastiketta, myöskin erittäin hyvällä hinnalla, 20,50 €. Hänen mukaansa liha oli erittäin mureaa ja herkullista ja koko annos oli todella maittava.

Jälkiruokana listalla pompsahti silmiimme suklainen vaihtoehto, joka kuitenkin sisälsi rommikirsikoita. Itse en syö kirsikoita kuin tuoreina, muuten en voi sietää niitä. Saatika sitten vielä rommia päälle, ei ole mun makuuni ei. Keskustelimme tarjoilijan kanssa aiheesta ja muutos saatiin helposti aikaiseksi ja tilalle tulikin tuoreita punaisia viinimarjoja, mustikoita ja karhunvatukoita. Annos oli aivan ihana, "kirsikka kakun päälle". Joimme vielä mukilliset talon omaa glögiä, joka kruunasi meidän ateriamme!Kaiken kaikkiaan Pikkubistro Kattila on positiivinen yllätys. Aikaisemmin ulkoapäin asetetut ennakkoluulot karisivat nopeasti ja tämä paikka tulee varmasti olemaan sellainen, jossa tulee vierailtua aika-ajoin.Suosittelen lämpimästi kaikille laktoosittomille, gluteenittomille ja vegaaneille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Hienoa että erikoisruokavaliot on otettu huomioon ja että on luomua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Voin kyllä ehdottomasti suositella tätä paikkaa. Ruokien muokkauskin varmasti onnistuu, jos on tarvetta :) Mukavaa joulunaikaa!

      Poista