23.12.2015

Poikittain kudotut sukat

Tonttupajaa en tänä vuonna virallisesti käynnistänyt laisinkaan, vaan olen tehnyt kaikkea mukavaa pitkin vuotta, kuitenkin joulua silmällä pitäen. Neuleeni valmiiksi saatuani, iski pienimuotoinen kutomisähky ja huomasin tarvitsevani hieman lomaa kaikesta. Toki, tulihan sitä hiukan sukkaa puskettua, mutta tahtini hiipui huomattavasti.

Tarkoitukseni oli myös ommella jonkin verran joululahjoja, mutta ompelukoneeni teki tenän ja suunnitelmat meni uusiksi. Isäni kyllä korjasi sen jo kuukausi sitten, mutta olin jo henkisesti niin valmistautunut siihen, että ompeluksia ei tehdä, joten se oli siinä. Suunnitelmiin kyllä vaikutti myös haluamani materiaalin löytymättömyys Eurokankaasta.


Nämä sukat aloitin jo joskus alkusyksystä, mutta tein vain toisen sukan valmiiksi. Sitten homma tyssäsi ja sukka unohtui muiden valmiiden yksilöiden sekaan. Kun aloin suunnittelemaan, kuka mitkäkin sukat pakettiin saa, löysin tämän yksinäisen sukkaparan.

Tsemppasin itseni aloittamaan toisen sukan tuossa muutamia viikkoja sitten ja eihän siinä lopulta mennyt kuin muutama päivä ja sain sukat pukinkonttiin, appiukon jalkoja lämmittämään.

Ohje on otettu täältä. Hieman ohjeesta poiketen, kudoin sukat 3mm neulepuikoilla, eikä sukista tullut yhtään sen isommat kuin ohjeessakaan. Koko on ohjeen mukaan pistetty 40/42, mutta ihan varmasti menee perusmiehen 42/43 kokoiseen jalkaan. Malli on todella joustava ainaoikein-neuloksen ansiosta. Lanka on jotain Nallen luontopolkua ja painoa sukille tuli 128 grammaa.

Toisaalta tämä oli aikas hauskakin malli tehdä ja kokeilla, mutta tuo kärki ei vain jotenkin ole minun makuuni, poikkeaa liikaa muusta raitojen kulusta. Mutta eiköhän ne appiukolle kelpaa :)

Ajattelin myös, josko tämän ohjeen koittaisi soveltaa paksummalle langalle, tulisi vähän taas uusia haasteita taas kokeiltavaksi ja lankoja hupenisi hiukan lisää.. Katsotaan miten mielenkiintoa riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti