14.9.2015

Raitapipo

Kävin kirjastossa seikkailemassa ja sieltä nappasin Hyvää Lankaa-kirjasen matkaani. Kirja sisälsi hyvin yksinkertaisia ja aika perusasusteita, jotka eivät hätkäyttäneet mieltäni suuntaan eikä toiseen. Kuitenkin kauan kirjaa selailtuani, innostuin perinteisestä ja helppoakin helpommasta raitapiposta, josta löytyi itselleni se pieni juju; se kudottiin tasona. Enpä ollut aiemmin sitä edes ajatellut, aina on tullut pyörönä pipot väännettyä, joten tästähän se seikkailu alkoi!

Nappasin parit jämälangat, kimaltelevan valkoisen ja punaisen, ja aloin puikottamaan!


Sain pipon tehtyä kavennuksia vaille valmiiksi (3 viimeistä raitaa), kunnes molemmat langat loppuivat. Kaupoilla kierreltyäni, mistään ei löytynyt kumpaakaan sävyä. Olin jo heittämässä pyyhettä kehään, kunnes koitin vielä viimeistä oljenkorttani; vanhempani asuvat 100 km päässä ja siellä on ollut näitä samoja lankoja myynnissä. Puhelinsoitto ja vanhempani pelastivat minut löytämällä valkoista lisää. Jee! Mutta eihän se pelkästään riittänyt. Päälliosan raidoitus jäisi kesken, koska punainenkin lanka loppui. Ja mitään keskeneräisen näköistä tekelettä en suostu tekemään! Hetken pohdittuani, marssin kauppaan, hain pinkin saman sarjan langan ja purin pipon niin pitkälle, että sain joka toisesta raidasta punaisen ja toisesta pinkin. 

Ja tässä tulos vielä päähän pistettynä:


Pipo on tehty siis Madame Tricoten Golden langoista, kaksinkertaisena. Puikot olivat kokoa 6. Painoa pipolle tuli 99 grammaa, jolla taas saadaan lankalaihista hiukan eteenpäin :)


Kavennus oli yksinkertainen ja toimiva. Pipo on ihanan rento ja sopii täydellisesti Bad Hair Day-hetkiin.


Nyt on loppulangoista kämmekkäät tulossa kovaa kyytiä. Päätin kutoa nekin tasona, jatketaan siis samalla teemalla kuin pipossakin :) Katsotaan, mitä niistä tulee, nimittäin syysflunssa meinaa väkisinkin kellistää tämän neidin sängyn puolelle..... Mutta kyllähän sitä aina vähän jaksaa kutoa ;)


Siirryn jälleen tästä sitruuna-inkivääriteeni pariin niiskuttelemaan....


Mukavaa ja tervettä viikkoa kaikille!! 


2 kommenttia:

  1. Koita parantua! Jollei tee tepsi, kaakao tepsii varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tässä aletaan jo olemaan voiton puolella... ja kunnon kuuma kaakao on maistunut aina teekupposten välissä ;)

      Poista