10.9.2015

Käsitöiden tämän hetkinen tilanne

Varmaan joku yksilö on huomannut, että en ole vähään aikaan esitellyt uusia tuotoksiani. Tähän on monta syytä:

1. Olen aloittanut monta projektia samaan aikaan, joka ei ole tapaistani

Nyt, kun olen koittanut saada omaa sukkaohjettani julkaisukuntoiseksi, yksittäisiä sukkia on tullut tehtyä. Aina olen keksinyt jonkun uuden pienen hienosäädön, mutta eihän sitä voi samaan sukkapariin tehdä, vaan aina tarvitsee aloittaa uudet sukat. Nyt olen enää yhden sukan päässä, että kaikki parit on saatu tehtyä loppuun. Tietysti myös ohjeeseen tulevan sukan pari on jo tehty viimeiseksi testiksi. Lisäksi aloitin mukavan pipon, josta lisää alla.


2. Lanka on loppunut kesken

Aloitin tosiaan kivan puna-valkoisen raitapipon, jonka esittelen lähipäivinä. Tein sitä kavennuksiin asti jämälangoista, kunnes ilokseni langat loppuivat kesken. Kiertelin kauppoja, jotta samaa lankaa löytyisi, mutta tuloksetta. Soitin vanhemmilleni ja passitin heidätkin etsimään minulle lankaa. Valkoista löytyi onneksi, mutta homma tyssäsi, koska lanka oli 100km päässä. Purin lähes koko pipon, hommasin punaisen raidan kaveriksi pinkin langan ja tein pipon niin pitkälle, kuin langat vain riittivät. Nyt pipo on juuri valmistunut, kun sain vihdoin myös valkoisen langan käsiini :)3. Olen purkanut valmiin työn ja aloittanut alusta

Päätin aloittaa poikittain kudottavat sukat, joista toisen sukan teinkin loppuun asti. Huomasin kuitenkin aivan viimeisten kerroksien kohdalla tehneeni koko sukan väärin, joten oli oikein mukava purkaa ohuesta langasta tehty sukka takaisin keräksi. Nyt sukka on jo kohta puolessa välissä ja luultavasti OIKEIN tehty :)Lankalaihis on hieman kärsinyt tässä kuussa (+ 900 g) uusien lankaostosten takia, mutta ne langat tulee varmasti kulutettua hyvinkin nopeasti pois. Piposta jääneet langat tiedänkin jo mihin kulutan. Joko niistä puskee uutta raitapipoa tai sitten teen jotkut ihanat lapaset tms...Vielä on hieman suunnitelmat auki :) Lisäksi tuli hommattua vielä neulelangat tulevaan ensimmäiseen neuleeseeni :) Sen aloittamisen kanssa vaan pitää malttaa siihen asti, kunnes sukkaohjeeni on julkaistu, se on lupaukseni!

Mutta puikot siis syyhyää täällä taustalla koko ajan ja päästä nousee sauhu, uusien suunnitelmien johdosta. Uusia tuloksia esittelen taas heti, kunhan saan jotain valmiiksi :)

Pysykää siis kuulolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti